Dobrý den,
před dvěma dny jsme vysadili ven rajčata a takto to dopadlo viz. obr. Mohl by mi někdo poradit, co se s nimi vlastně stalo, a zda se to dá nějak zachránit?
Díky Alena
Byla v místnosti s cca 18 stupni. V sobotu jsme je dali ven a nemyslím si, že by byla až tak nízká teplota. I když by utrpěli teplotní šok, budou dál růst a jen odpadnou napadené listy nebo mám rovnou začít shánět nové sazenice?
jednoduše upal od slunička..příště dejte nejdřív na týden do stínu a pak polostín než je fiknete ven ;) Jinak se nic nedeje mate je celkem slušné.. ja dopad hůře, mě namrzly... zamáčkl jsem slzu, zasadil a nezbýva jen než čekat a poté přihnojit časteji..;(
Prosim o radu je toto i muj problem upal od sluníčka a jak mam příští rok postupovat aby se to neopakovalo nebo to mam jen na tyčkovem rajčeti, mam ješte 3 odrudy ale keříčkove a ty jsou zdrave.Předem děkuji za radu.Kata
První dny je chraňte před sluníčkem, existují stínící rohože. Někdy se povede je vyndat v zatažených dnech. Truhlíky dávám napřed do otevřené kůlny, kam jde sluníčko jen časně ráno a pak už je tam stín.