Jsme na tom podobně, jen jsme o něco výše než Vy.
Keře a stromy určitě nevyžadují častější péči než dvakrát až čtyřikrát za měsíc, takže z toho pro Vás žádné omezení nevyplývá. Jiné je to ovšem se záhonovými plodinami a květinami.
Já sama mívám kořenovou zeleninu, různé saláty, hrách, kedlubny, ředkvičky, cibuli, česnek, rajčata, cukety, okurky, bylinky a další, na které jsem si teď nevzpomenu. Kvůli nemožnosti regulovat teplotu a osvit nemám nic, co by vyžadovalo dlouhodobější pěstování v pařeništi, skleníku nebo fóliáku. To se týká zejména paprik, lilků, dýní a melounů. Sazenice celeru si každý rok kupuju, sazenice rajčat a cuket mívám někdy vlastní. Ze záhonových plodin máme ještě úspěšně jahody.
Problém se zaléváním se dá vyřešit zakoupením automatizovaného zavlažovacího systému popřípadě s čidlem půdní vlhkosti. Já jsem nejdřív koupila nějakou základní sadu, která vyšla na asi dva tisíce korun (bez hadic) a tu jsem několikrát doplnila o další kapače a hadičky. Ale třeba v letošním roce jsem ji ani jednou nevyužila.
Pokud jde o pletí: Kde to jde používám textilii, a na zbytku se mi pletí a okopávání dvakrát-třikrát za měsíc zdá až dost. S pletím se vyplatí "zabrat" víc zjara. Potom už to docela jde.
Každou zeleninu i ovoce si člověk vlastně může koupit, a při troše úsilí i ve slušné kvalitě, vlastní úroda je ale naprosto jiná kategorie.
Hodně zdaru přeje Zuzana