Ustřihnout větvičky u rajčat?

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?)
13.6.2009 9:22

Ještě, že připouštíte, že je možné se ty odborné názvy učit postupně, zřejmě jsem teprve na samém začátku, tak uvidím jak se to bude vyvíjet.

Ale přesto, když se někdo naučí pár   "odborných " názvů ještě neznamená, že je odborník, neznamená to, že tomu rozumí. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6665) - 128.44 (?), 13.6.2009 8:08

Každý obor má své speciální názvosloví. To je možné se postupně naučit a začít používat. Proč? Proto. Zvlášť pokud má někdo takový nick.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 13.6.2009 9:22

Ještě, že připouštíte, že je možné se ty odborné názvy učit postupně, zřejmě jsem teprve na samém začátku, tak uvidím jak se to bude vyvíjet.

Ale přesto, když se někdo naučí pár   "odborných " názvů ještě neznamená, že je odborník, neznamená to, že tomu rozumí. 

sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 114.115 (?), 13.6.2009 12:23

Úzkostlivým odborníkům se neudělá dobře, méně úzkostlivým neodborníkům je to srdečně jedno, hlavně že vědí, vo co gou :-)

A větvička je rozhodně hezčí slovo než výhon. 

host - 55.26 (?), 13.6.2009 14:59

Nesouhlasím. Když jsem četla, že má kdosi na zahrádce trable s nosálem, bylo mi všelijak. Proč proboha nepoužívat správné výrazy, vždyť čeština je tak krásná barvitá řeč! Neprzněme ji a pokud nás někdo poučí, nemusíme se hned urážet, naopak já osobně přivítám správnou informaci velice ráda. Vždyť člověk se učí celý život, není-liž pravda?

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 98.115 (?), 15.6.2009 2:14

Pročetl jsem si toto vlákno.Nesouhlasím s tím, že po odplození se odstraňuje přilehlý list, protože není fotosynteticky aktivní.Každý zelený list je schopen fotosyntézy bez ohledu na to, jestli odplodilo plodenství v jeho blízkosti nebo v paždí listů.Tato aktivita postupně slábne, až zaniká při vybarvování listů na žluto, červeno apod, kdy se chlorofil, chopný pohlcovat světlo mění na jiné barvivo, nejčastěji xantofil a pod, který již není schopný pohlcovat světlo.Nepleťte si to ale s cíleně barevnými kultivary!!!Některé listy se mohou, někdy doporučují odstraňovat kvůli provzdušnění.Láďa.

host - 181.5 (?), 15.6.2009 9:12

Já vždy zaštípávám všechny výhonky za každým listem a vršek až když mi končí tyčka :-) spodní listy otrhávám když se mi zdá, že již mají odslouženo, nebo je mezi rajčaty moc  "husto".

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz