Dobrý večer. Do skleníku seji semínka koncem září i později. Když salátky vyrostou /tři lístečky/ rozsadím je do požadovaného sponu a nechám je dorůst do konzumní velikosti. Než malé sazeničky rozsadím dám dolů pod zeminu nakosenou trávu a ta potom hřeje. Tepla využijí salátky k rychlejšímu růstu a než začne opravdová zima mají salátky náskok v růstu, který se velice hodí v brzkých jarních měsících. Na uvedené fotce jsou sazeničky focené na štědrý den. V této velikosti se dají přesazovat.
Dobrý večer. Můžete a ještě vám vyroste.Salát zimní můžete sázet i na podzim. Szeničky zakoření a potom zmrznou. Když je obleva salát rozmrzne a pokračuje v růstu. Pokud máte skleník, potom slát zimní vysejte koncem září. Vzešlé sazeničky nasázejte do skleníku a již brzo na jaře budete mít hotové hlávky salátu. Je třeba k tomu však ozimé odrůdy. Pozor na zajíce. Loni jsem sel salát odrůdy Ledáno - perfektní.Zdeněk
mohu teď do skleníku, ale bez vyhřívání, zasít salát na ranní sklizeň?vyleze a nezmrzne?bylo tady někde vlákno, že zavčas na jaře vyjede, ale nemohu vlákno najít, díky za odpovědi
Koupil jsem dvě odrůdy salátu a jdu ho vysít do misky pro následné přepíchání do skleníku. Přivezl jsem půl pytle uleželého koňského hnoje který zapravím pod zeminu ve skleníku, o víkendu vyseju na zkoušku ředkvičky. Teplota ve skleníku se blížila dnes desítce, teplota půdy je zhruba 5°C. Nikdy jsem to nezkoušel a tak jsem zvědav.
Dobrý večer. Do skleníku seji semínka koncem září i později. Když salátky vyrostou /tři lístečky/ rozsadím je do požadovaného sponu a nechám je dorůst do konzumní velikosti. Než malé sazeničky rozsadím dám dolů pod zeminu nakosenou trávu a ta potom hřeje. Tepla využijí salátky k rychlejšímu růstu a než začne opravdová zima mají salátky náskok v růstu, který se velice hodí v brzkých jarních měsících. Na uvedené fotce jsou sazeničky focené na štědrý den. V této velikosti se dají přesazovat.