Již dokončuji letošní roubování, mám ještě asi šest podnoží, tři okurky odrůdy Diva. Podnože jsem zatím umístila na chladné okno. Předpokládám, že na zbylé podnož naroubuji postranní zálistky ze svých roubovaných okurek, které již rostou ve skleníku. Omotávala jsem letos třemi materiály. Mikrotenovou páskou nastříhanou ze sáčků, potravinářskou folií na špulce uříznotou nožem i se špulkou a nastříhanou latexovou vyšetřovací rukavicí. Všechny způsoby mají svá pozitiva a negativa. Celkem dobře se mi pracuje s rukavicemi, jejich výhodou je, že se nezařezávají do sílící podnože.
V týdnu jsem mluvila s pánem, který též úspěšně roubuje okurky. Donesl mi brčka k pítí o větším průměru než nejčastěji prodávaná, říkal mi, že brčka nastříhá na kousky, podélně rozstříhne a vzniklou stáčející se dutinkou k sobě zafixuje podnož a roub, potom ovazuje, prý to urychlí práci. Neumím si to dobře představit, neviděla jsem naživo.