Nikdy jsem nepěstoval rajče Ildi. Letos mám poprvé tři rostliny, ovoce má hruškovitý tvar. Měl jsem vždycky dojem, že rajčátka odrůdy Ildy jsou spíše tvaru švestky. Jak opravdu vypadají?
Správně má mít oválný tvar, teď jsem schválně nakukoval do sklizených a většina je jich taky ve tvaru "hruštičky", asi záleží na pěstebních podmínkách.
Také jsem kupoval semena letos- firma Seva Seed. Pochybuji, že takový rozdíl ve tvaru rajčete může být způsoben jen pěstebními podmínkami. Dobře stabilizovaná odrůda by takové odchylky neměla mít (to by asi J.G.Mendel nepřežil). Vlastně mně ani nejde o tvar tohoto rajčete, ale já jsem tam nenašel ani tu n a tomto webu vychvalovanou chuť. Původně jsem myslel, že napíšu na Seva Seed, ale rozmyslel jsem si to, oni by mně stejně napsali něco ve smyslu, že jsem je blbě pěstoval. A tak se s touto odrůdou spokojeně rozloučím.
Teď si nejsem moc jistý, ale mám dojem že u této odrůdy nebyla zrovna chuť to co by se vychvalovalo. Plodnost a velikost těchto jednohubek určitě, ale chuť to nejspíše nebyla. Já osobně sáhnu po soudcích a Ildi máme hlavně na pečení se zeleninou.