Rajcata - z jednoho dve

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?)
2.1.2015 17:47

Projděte si vlákno Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, tam je návod, jak namnožit množství sazenic z mála drahých semínek. Za několik dní se chystám vysévat. J.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 2.1.2015 8:43

mozna je dana praxe vyhodnejsi ve foliovniku, kde na rostliny neprsi a tudiz vyssi hustota rostlin neni az tolik riskantní... nicmene u mnohych cherry kde je osivo velice drahe, by to nebylo na skodu, treba bude vyssi uroda, no asi to chce i tak otestovat

host - 243.114 (?), 2.1.2015 14:32

Ano, je vyšší, pěstuji také na více výhonů.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 2.1.2015 15:13

Ve skleníku, kde pěstuju v posledních letech jen drobotinu, rostliny sázím ke zdi a na zdi vytvářím rajčatovou stěnu, pěstuji na několik výhonů, které se dále větví, porost jenom lehce proštípávám, aby nebyl přehuštěný a u stropu ve třech metrech již nechávám svému osudu. Úroda je veliká převeliká. Plíseň se na zdi v dobře větraném skleníku neobjevuje. Venku cherry rajčata pěstuju na jeden až dva výhony dle intenzity růstu, abych nemusela sklízet ze štaflí. Cena semínek v rozhodování pro mne nehraje roli, v případě potřeby si nařízkuji dostatečné množství sazenic. Jiřina

Rajčatová stěna - stiženo černí rajčete.
Rajčatová stěna - stiženo černí rajčete.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3372) - 173.17 (?), 2.1.2015 16:20

Mne by zajímalo, jaké odrůdy pěstujete a o kolik je sklizeň vyšší.

Vladimír

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 2.1.2015 17:26

Stěna skleníku, kterou tvoří zeď je dlouhá 5 m. U této stěny jsem r. 2014 měla vysazeny po dvou rostlinách od odrůd Tomatoberry, Finik oranževyj, Stupické polní rané. V rozích po jedné rostlině Děvočky a Rosevého serdce. Uprostřed jsem měla jednu rostlinu Kiš miš krasnyj. Je to maximální počet rostlin pro danou plochu, i tak již výsadba byla lehce zahuštěna. V dřívějších letech jsem na ni pěstovala jen pět rostlin. Úrodu odhaduji tak dvoj až trojnásobnou, než při pěstování na jeden výhon v daných podmínkách. Rostliny by brzy byly u střechy a co dál? Úrodu v těchto skleníkových podmínkách může snížit špatné opylení květů, kde se na vijany vyvíjí několik málo plodů, ostatní krní a rostlina bují dál. Tomu se dá zabránit dobrým větráním a potřepáváním s rostlinami.  Jiřina

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 2.1.2015 17:37

děkuji Jiřino, urcite vyzkousim, prave osivo Tomatoberry a jinych cherry minimarzan je pomerne dost drahe a tak se vyplati, kdyz to jde, vest rostliny na dva vyhony, díky

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 2.1.2015 17:47

Projděte si vlákno Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, tam je návod, jak namnožit množství sazenic z mála drahých semínek. Za několik dní se chystám vysévat. J.

host - 96.35 (?), 2.1.2015 18:01

„Boční“ výhony, co začínají růst u tyčkových rajčat ze stonku nad druhým (třetím, čtvrtým atd.) vijanem květu, zakracuji vždy za prvním vijanem a rajčat jsou mraky. Jednou jsem nechala a zakrátila všechny!  ty boční výhony za prvním vijanem a nedalo uhlídat, abych vyštípala všechny další a další výhony. Byla to nepřehledná změt.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz