Rajčata ven?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?)
3.6.2013 12:57

U nás v BV klesly teploty nejvíce k +4°C. Je dobře že nedošly mrazy (tak jako vloni 3x) protože nepěstují se jen rajčata, ale to chladno a mokro je již značně deprimující. Včera jsem se díval na maloplodé Kiwi a to teprve nyní začíná rozkvétat, o mnoho později než bývá zvykem, většinou totiž pomrznou květy. Fazole nám vylezla i když moc se jí nechtělo, sázeli jsme ji později aby nezmrzla, ale nějakej hajzlík to ožral. Fazole, kopr, hrach, mrkev, petržel, červená řepa, všelijaké bylinky a jiné "kraviny" které pěstuje má žena, to vše zabírá nemalé místo rajčatům. Pokud mi ovšem v tomhle nečase zdechnou melouny tak bude místa habakůk... 8o)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?), 3.6.2013 12:57

U nás v BV klesly teploty nejvíce k +4°C. Je dobře že nedošly mrazy (tak jako vloni 3x) protože nepěstují se jen rajčata, ale to chladno a mokro je již značně deprimující. Včera jsem se díval na maloplodé Kiwi a to teprve nyní začíná rozkvétat, o mnoho později než bývá zvykem, většinou totiž pomrznou květy. Fazole nám vylezla i když moc se jí nechtělo, sázeli jsme ji později aby nezmrzla, ale nějakej hajzlík to ožral. Fazole, kopr, hrach, mrkev, petržel, červená řepa, všelijaké bylinky a jiné "kraviny" které pěstuje má žena, to vše zabírá nemalé místo rajčatům. Pokud mi ovšem v tomhle nečase zdechnou melouny tak bude místa habakůk... 8o)

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 16.179 (?), 3.6.2013 14:07

U Prahy se vlivem dešťů teploty drží kolem +10°C, rajčata pomalu rostou (1cm/den), kvetou - vše bude opožděno o 2-3 týdny.

Teď přestalo pršet, zítra se má oteplovat - snad něco ochutnáme! J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz