Rajčata tolerantní k plísni bramborové



   Předchozí příspěvky  |  <  16   
                     
petrpan - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 216.105 (?) 
26.12.2015 10:35
U me philovita na konci sezony vykazovala mirne priznaky plisne bramborove, ale stonek a plody ok. Dokonce jsem pak vzal na konci sezony, nez vsechno zmrzlo, rizek z philovity a phantasie a ten rizek z philovity zkapal. To bylo poprve, co mi nezakorenil rizek rajcete. Oba rizky byly ve stejne sklenici s vodou. Pripisuju to napadeni tou plisni bramborovou :) Nicmene dopestoval jsem 4 rostliny philovita F2 na konci sezony, ktere vykazovaly stejnou odolnost jako F1 (nebyl uplne optimalni rok na tyto testy, tak jsem vytvoril rostlinam extremnejsi podminky a spousta kandidatu nakonec plisen chytla). Z nich jsem odebral semena pro dalsi sezonu, tak jsem zvedavy. Pristi rok tedy seju mimo jine philovita F3 a phantasia F2 a budu pokracovat v jejich selekci. Pokusim se take koupit semena Crimson crush a otestovat toto rajce a nasledne i jeho pripadne potomky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 59.5 (?), 24.4.2016 11:34

Dobrý deň!

Tiež sa zaujímam o pestovanie rajčat bez chémie a táto porada je výborná.Takže som si zaobstaral Crimson Crush F1 od f. Samuel Dobie a Son.Ale aké bolo moje sklamanie. Z jedného balička v ktorom bolo asi 25 semien, ktoré som vysial do minisklenička na parapete za oknom nevzišlo ani jedno semienko. Tak som druhý baliček posial na navlhčenú vatu tiež cca 25 semien a taktiež ani náznak klíčenia. Tretí baliček som ani nevysieval.Má niekto podobné skúsenosti s touto firmou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3241) - 173.17 (?), 25.4.2016 6:49

Docela smutná záležitost. Kolik jste za těch pětrasedmdesát semen dal? Měl jsem také zájem o tato semena, ale jistě bych dal přednost firmě Suttons (deset semen za tři a půl libry), jejíž hybrid to je. Pokud jde o tu rezistenci k plísni bramborové, tak moc zkušeností s touto odrůdou zatím není, protože ani v Anglii nebyl minulý rok písňový. Většina vyjádření- plíseň Crimson Crush neměl, ale neměla ji ani ostatní rajčata.

                    Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 59.5 (?), 25.4.2016 16:20

Bol to darček od netere, ktorá pracuje v Anglicku. Ale mám ešte jeden sáčok Phantasia z OBI, tak skúsim vysiať a vyskúšame odolnosť na pleseň.

           Maroš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 125.26 (?), 25.2.2022 23:26

zajímavé díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2755) - 208.138 (?), 26.2.2022 1:38

Zajímavé je, že jste se díval na informace, které jsou roky staré. Vývoj v plísniodolných - tedy Phythophthoře odolných - jde kupředu mílovými kroky. Skutečně odolných, ne pouze tolerantních. Těch odrůd jsou již dneska mnohé desítky, některé z nich ani nejsou hybridní. A jsou už velmi dobře ověřené.

U nás jsou k dostání: Crimson Crush, Crimson Cocktail (dříve Cocktail Crush), Mountain Magic, Consuelo. Všechny jsem vyzkoušel a kromě Consuela - to mělo trochu problémy - bych za ně dal ruku do ohně. Letos budu ověřovat další.

Pro víc informaci se koukněte na bobbyseeds. Tam jsou označené PhR. Bobby je německý dodavatel, takže žádné problémy při objednání a doručení. Ceny jsou sice vyšší než u nás, ale nijak závratné. 

Milan HP 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  16   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika