Rajčata pro sezónu 2014

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 10.114 (?)
9.8.2014 10:25

12 ks rajčat Goldkrone a jakou to udělá parádu.

Goldkrone
Goldkrone
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 147.46 (?), 8.8.2014 19:16

Dobry den, kdyz vidim ta sva rajcata, tak se mi chce brecet. Asi to chce umet. KOukam, ze pekne vystipujete i spodky. Strikate preventivne proti plisni? Kdyz tak jak a cim a jak casto, at se poucim. Ja mam zrejme plisen, ale takovou, jakou jsem jeste nikdy nemela. Listy mam teckovane, to je normalni, stonky zatim dobre, ale plody totalne znicene, ani vlastne nevim, jestli to je plisen, protoze jsem to vzivote nevidela. Na plodech jsou cerna mista, trochu hrbolata, jakoby shnila. Podle toho, co jsem cetla to ale muze byt jen plisen. Septoriova skvrnitost plody nenapada... Pristi rok bych to chtela delat jinak, at mam to, co vy...

host - 243.114 (?), 8.8.2014 21:29
Nedostatek vápníku?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3376) - 5.149 (?), 8.8.2014 22:31

Bakteriální skvrnitost rajčat - obrázek se mně nepodařil nijak převést v lepším provedení.

Mr Big

eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 147.46 (?), 9.8.2014 8:55

to asi nebude ono. pokusim se vyfotit dnrs vecer a dat sem...

host - 3.122 (?), 9.8.2014 7:16

Dobrý den. Vaše slova šimrají mou ješitnost, nicméně nejsem žádný zahradník a vlastně takto pěstuju rajčata prvním rokem, předtím to dělala manželka. Pro konstrukci jsem vzal inspiraci na nějaké výstavě, umístil jsem ji na jižní straně domu. Dvojitý provázek s uzly po cca 40cm drží perfektně i velmi těžké stonky, Sazenice jsou asi 40cm od sebe.  Rajčata jsou většinou ze semen rajských ze supermarketu zasazených v únoru do mixu zeminy a koňského hnoje se slámou (u nás gratis). Spodní listy jsem odstranil, zalévám kapáním na stonek Micro Drip a chemii nepoužívám vůbec. Některý rajský mají skoro 3 metry.

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 10.114 (?), 9.8.2014 10:25

12 ks rajčat Goldkrone a jakou to udělá parádu.

Goldkrone
Goldkrone

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 96.18 (?), 9.8.2014 14:15

i já jakožto náročnější vybíravec jsem s touto odrůdou spokojen, na to, že to není F1 jsem určitě po všech stránkách spokojen-ještě si počkám na více srážek, protože zatím venku nepraskl jediný plod od jakékoliv odrůdy, tak uvidíme

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3376) - 5.149 (?), 9.8.2014 15:32

Také jsem s Goldkrone spokojen. Po dlouhodobém suchu jsme u nás měli plno bouřek, z těch čtrnáct dnů napadlo alespoň 140 mm-praskání žádné.

Mr Big

host - 234.228 (?), 9.8.2014 7:53

Pro pana Mirka: jak se Vám osvědčilo rajče Sabelka, stojí za to ho kupovat? Vloni jsem se nachytala na Severnaja krasavica, (Sabelka už nebyla) a byl to úplný propadák, drobné, moučnaté, bez chuti. S obrázkem na přebalu se nedá srovnat. Při mé lásce k banánovým rajčatům jsem to těžko nesla. Letos jsem ho pro jistotu zopakovala, a je to to samé. V.L.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 9.8.2014 14:41

Dnes jsem sklidil první dva plody této odrůdy, výsledek vidíte na snímcích. Ještě jsem ji nerozkrojil, ale je to měká odrůda, která skončí v protlaku. Bohužel se špatně vybarvuje, ale to dělají letos v tomto počasí skoro všechny odrůdy. Rostliny byly celkem brzy napadeny nějakou tou "septoriozou", opět jako tentokrát všechny odrůdy, bohužel dozrává postupně, což ji vzhledem k účelu použití - na protlak a kečup, poněkud diskvalifikuje (je to tyčková odrůda). Nevím k jakému účelu ji chcete využít, ale já pro to mám lepší odrůdy. 

Uvidím ještě jak se ukáže tento měsíc a jak bude dozrávat. Počasí se trochu srovnalo a to by mohlo být ku prospěchu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz