Rajčata, papriky - preventivní postřik?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 53.209 (?), 29.5.2009 7:54
Já ve foliáku stříkám papriky jen proti mšicím..jinak nikdy žádnou chorobou netrpěly. Rajčata podle roku, např. loni vydržely rostliny prakticky do konce září relativně zdravé. Stříkat si to doma každý týden, to teda nevím... To se raději smířím s tím, že s koncem prázdnin odcházejí rajčata, jak se mi už několikrát stalo...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.190 (?), 29.5.2009 10:23
Rajčata nestříkám, nasadím o pár druhů víc, některý druh je ten rok odolnější než druhý a mám rajčata až do zámrazu. Sázet raději dál od sebe nebo v jedné řadě a nezalévat na list. To je jediná má prevence,
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.137 (?), 1.6.2009 22:23
Jsou-li stříkaná stejně, proč si přidělávat práci s pěstováním?Když už tak aspoň ať stojí za tu námahu a jsou jiná než,, koupenská."
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.205 (?), 26.6.2009 22:16
Vpodstatě stříkam podobně, stříkám ještě zelená rajčata preventivně Acrobatem MZ tak v polovině června. Druhý postřik Acrobatem by podle mne mohl stačit na celou vegetaci, ale 2. případně 3. postřik dávám Ridomil GOLD.
Jirka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
aurelia - (1) - 92.253 (?), 29.5.2009 17:05
Chtěla jsem se zeptat. Nevíte prosím někdo, jak dlouho po postřiku přípravkem Acrobat se můžou rajčata jíst? Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 30.5.2009 21:59
U přípravků je VŽDYCKY uvedena tzv. ochranná lhůta (zkratka OL) ve dnech, což je doba, za kterou se uvedená plodina po postřiku může konzumovat. Nejsem si jistá, musela bych zaběhnout nahoru na zahrádku a mrknout se, ale to se mi už nechce, ono je taky skoro deset hodin, ale mám dojem, že sedm dní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.178 (?), 21.6.2009 19:55
Acrobat patří mezi jedy. Už tomu napovídá i ochranná lhůta, která se má dodržet 21 - 35 dnů. 7 dnů má kuprikol, 3 dny sulikol. Jsou to přirozenější látky, které mi doposud vystačily. Kalhoty preventivně stahuji v polovině června, to začínají kvést. Během vegetace sleduji listy a pokud se neobjevují žluté skvrny na listech nestříkám. Pokud se objeví, listy zakrátím a stříknu sirným přípravkem - Sulikolem (3 dny OL) + výživu na list, tak max. 2 - 3 x za vegetaci a vždy je rajčat dost až do zámrazu. Listy zakracuji, aby na plody svitilo sluníčko. Petr
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|