Rajcata - nemoc? Co to muze byt?

host - 199.133 (?)
17.8.2025 15:42

Pane Kuky... opavdu stačí jen 2 postřiky?.. "Dva postřiky Championem, když rostliny začnou růst po výsadbě, pak cca po 10 dnech, zaručí, že se zbavíme těch "těžko rozeznatelných plísní".

Mně se letos "těžko rozeznatelné plísně" objevují pořád i teď v srpnu..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 17.8.2025 15:15

Někomu by se použití slivovice, ovocných pálenek na postřik zdálo jako plýtvání, ale já se sem tam dostanu k různým vzorkům-většinou coby dárek. To slovo různým občas popisuje kvalitu, chuť, vůni-i jejich opačný význam. Takové zboží pak čeká na použití i více roků, někdy je část použita na prvotní opláchnutí drobného zranění-člověka či milé domácí zvěře a další jiné desinfekci-takže, proč ne? SPCH

host - 199.133 (?), 17.8.2025 15:42

Pane Kuky... opavdu stačí jen 2 postřiky?.. "Dva postřiky Championem, když rostliny začnou růst po výsadbě, pak cca po 10 dnech, zaručí, že se zbavíme těch "těžko rozeznatelných plísní".

Mně se letos "těžko rozeznatelné plísně" objevují pořád i teď v srpnu..

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4695) - 2.164 (?), 17.8.2025 16:31
V podstatě ano. Pak už používám jen organiku proti plísni. Od srpna letos už nic, ale je sušší počasí. Mně se každoročně na sazenicích na začátku vegetace vyskytuje, ne na všech, jakási skvrnitost (septoria???). Odspodu nahoru, rychle. Champion pomáhá, organika ne.

host - 199.133 (?), 17.8.2025 16:51

"Plísni" mínite plísen bramborovou? Mně se teď objevilo cosi jako septoria nebo alternaria. Přitom je teplo sucho, dosud byly rostliny vcelku zdravé. Provedl jsem postřik Ortivou.

host - 136.144 (?), 17.8.2025 21:13
214.246 Já mám kopr ve skleníku každý rok a mšice na něm asi někdy trochu je, letos asi přelezla i na rajčata. Dnes jsem degustoval jeden venkovní Gallant z pozdního výsevu, žádná výhra, s chutí je to stejné jako bylo ve skleníku. Ale venku jsou plody menší, nebo spíš takové jaké mají být. Minule ve skleníku byly o dost větší, až jsem si říkal, že to snad není ta odrůda. Ale na přímý konzum chutí není, spíš na protlaky a kečupy, kde je to po tepelné úpravě lepší.199.133 Ano, stříkat už ničím nebudu, ta Pálava nebude chutí o moc lepší ani venku, je z pozdního výsevu začíná zrát. Tak skvrnitosti listů na celeru se drží po celou dobu pěstování navzdory postřiku Championem, Kumulusem a Sodou. Je ale zajímavé, že na druhém celeru z jiného zdroje problémy nejsou žádné. Třeba okurky už plíseň zničila úplně, stříkal jsem jen jednou championem. Plísně se rozjíždějí všude, pozoruju to i na révě, třeba například "rezistent" Bianca už je taky dost chycený plísní révovou.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2373) - 52.103 (?), 17.8.2025 16:00

Naprostý suhlas s Vámi, pane SPCH, s nástroji na roubování a řez tahám s sebou i malý rozprašovač 30ml se slivovicí na dezinfekci nástrojů a zrovna nedávno nebylo na poranění po ruce nic jiného. Byl jsem za to rád.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů10:02
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz