|
Počasí 2025, 22.8.2025  já zalil pořádně 18. a namulčoval. Pak mě rozdělala plotýnka a je konec. Včera jen 3,3mm a nemůžu po nikom z rodiny chtít, aby hodinu a půl stál s hadicí u padesáti plodících štíhlých vřeten. Děj se vůle boží! |
 |
Bratříčku, 22.8.2025 Ááále PP nic nezničil, je to dobrý člověk a nijak špatně nekomentoval, to právě vy těmihle komentáři celé to vlákno, které mělo být připomínkou výročí, ničíte a za každou cenu se panu PP snažíte nasadit psí hlavu. Dejte s tím už pokoj. |
 |
|
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 21.8.2025 Mně to trochu připadá jako čerň, ale mohu se mýlit a chtělo by to ještě fotku stejných listů zespodu. |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 Tak já nemám v úmyslu nikoho převědčovat, aby tuhle diskuzi opustil, ale nelíbí se mi poněkud agresivní způsob výměny názorů. Mám už rád klid a cením si klidné výměny názorů, která má smysl a točí se okolo zahrádkaření a sadaření. Co se týče výměny... celý příspěvek > |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 234.xxx stále stejná rétorika a snaha ostatní urazit. To musí být nějaká neléčitelná choroba. |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 Politika sem samozřejmě nepatří a ani tohle vlákno není o politice. Je jen připomínkou k nechvalně proslulému výročí. Celý tenhle server není o politice, ale je věnovaný zahradničení, sadaření, chalupaření a dalším hobby. O politice se diskutuje... celý příspěvek > |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 Naprostý souhlas, politika sem nepatří. Pane SPCH, díky za trefnou připomínku dnešního výročí. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 20.8.2025 Nevím, co to je, ale na vlnovníka to podle mě na těch fotkách nevypadá. Ale na počátku mě to napadlo, když dlouho nemůžete zjistit, čím jsou Vaše rajčata napadená. Vlnovníkem napadené rostliny začnou mít postupně stonky, řapíky a žebrování listů... celý příspěvek > |
 |
Broskvoňové semenáčky, 19.8.2025  Osobní zkušenost nemám, ale nektarinka je jen varianta broskvoně. Takže všechno budou semenáčky broskvoní. Předpokládám, že je použijete jako podnože k očkování nebo roubování jednotlivých odrůd. Problém může nastat při stratifikaci, mně pokusy s... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2025, 18.8.2025 zalil jsem pořádně minulou neděli, pak namulčoval. Zopakoval jsem to minulý čtvrtek a včera jsem viděl, že už to zase trochu vody chce. Štíhlá vřetena vyschnou za pár dnů. A některé odrůdy reagují na nevyrovnanou zálivku po svém. Třeba 1.7. jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17.8.2025 Naprostý suhlas s Vámi, pane SPCH, s nástroji na roubování a řez tahám s sebou i malý rozprašovač 30ml se slivovicí na dezinfekci nástrojů a zrovna nedávno nebylo na poranění po ruce nic jiného. Byl jsem za to rád. |
 |
Počasí 2025, 17.8.2025 Dobré ráno. Počasí je opravdu vrtkavé, Někde pěkně nalilo, jinde není, třeba u mě za posledních 11 dnů ani kapka. V nádržích mám už jen něco přes kubík dešťovky, pak začnu s pitnou. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17.8.2025 S alkoholem tomu rozumíte naprosto správně. Já třeba včera objevil na mladé broskvoni už bez plodů spoustu mšic v letorostech. Ale úplně těsně vedle ní mám dozrávající rajčata a cukety, tak jsem to zkusil stříknout slivovicí 63%. A uvidím. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 16.8.2025 A vůbec! Kdo tu vlastně začal operovat s postřikem alkoholu ve skleníku? Na počátku Milan zmínil, že jako eko. postřik používá alkohol, ale o alkoholu ve skleníku podle mě nepadlo ani slovo. Stejně tak já jsem napsal svou zkušenost s použitím... celý příspěvek > |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 16.8.2025 Vy to moc hrotíte. S 3 litry tu operujete vy, navíc by skleník musel být uzavřený a ty 3 litry byste musel rozprášit okamžitě. No a pak by se vám to ještě muselo povést zapálit. Začátkem června jsem vystříkal skleník 2 litry 60% slivovice a nestalo... celý příspěvek > |
 |