rajčata
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Lenka U. - Bronzový Zahrádkář (71) - 114.199 (?), 16.4.2008 11:05
Já pěstuji rajčata na stejném místě také už několik let po sobě (prostě proto, že tam mají zdaleka nejlepší podmínky - u jižní zdi kůlny, pod stříškou, voda ze střechy stéká ke kořenům, na listy neprší) a můžu říct, že jsou každým rokem pěknější a zdravější. Žádné postřiky nepoužívám, a plísní přesto netrpí, hnojím pouze kompostem - dávám větší množství (i když letos ho mám nějak málo, jak jsem zjistila, tak jsem zakvasila kopřivy). V jedné ekozahradnické knize jsem se před nedávnem dočetla, že rajčata představují výjimku z pravidla střídání plodin, že se jim skutečně nejlépe daří na stejném stanovišti, ve vlastním odpadu, a protože to moje dosavadní zkušenosti potvrzují, hodlám se toho držet i nadále.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.53 (?), 18.4.2008 16:43
Také pěstuji rajčata stále na stejném místě a s vynikajícími výsledky. Přidávám samozřejmě 1-2 lopaty na přilepšenou, ale souhlasím s názorem neměnit místo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.74 (?), 13.6.2008 13:07
Ježišmarja, já mám na zahrádce asi tak dvacet sazenic rajčat, no to bych v zahradnictví nechala majlant, ke každé dát jednu až dvě lopaty! Na to kašlu, ony porostou určitě i nez lopat. Ale teď jsem si vzpomněla, že mám kamaráda a ten se fakt jmenuje Lopata. Možná kdyby přišel občas k těm rajčatům postát... škoda, že nemá syna nebo dva. To by šlo líp od ruky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.88 (?), 20.5.2008 10:45
Rajčata také pěstuji pořád na stejném místě, při každé nové výsadbě dám kvalitní zahradní kompost smíchaný s Vermikompostem a během vegetace přihnojuji tekutým ekologickým hnojivem Vermifluid. Průměrná sklizeň na jeden rajčatový keř byla loni asi 4,0kg, a na některých až 6kg, např. u odrůdy Roma.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.205 (?), 19.10.2007 10:17
Pěstujete také někdo v Hydroponii??? Zajímají mne vaše poznatky
|
|
 |
|
 |
 |
|
barganda - (4) - 220.231 (?), 24.1.2008 23:40
Jaké poznatky by tě přesně zajímaly. Já jsem došel k tomu, že to roste :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.31 (?), 15.4.2008 17:53
Který druh rajčat je vhodný pro pěstování ve foliovníku. Slyšela jsem, že těm venkovním se tam moc nedaří, menší úroda apod. Poradí mi někdo názvy odrůd? Děkuji moc Bety
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 145.195 (?), 24.3.2009 18:59
mám doma v kelímku rajčata a zdá se mi slabá (stonky) a světlá-čím je mám přihnojit, aby zesílila -děkuji JARDA
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 8.5.2009 14:06
A proč nechceš, Martine, napsat název? To je nějaké hnojivo z NASA? No tak se s námi o to sladké tajemství poděl, nebuď labuť!!! Mimochodem - v každém obchodě ze zahrádkářskými potřebami je výběr těchto hnojiv a prodavači určitě rádi poradí. Není to nic světoborného, i úplný zařátečník by si měl poradit. A když to dopadne blbě, platí pradávné rčení - chybami se člověk učí, a také - žádný učený z nebe nespadl. Příště do bude lepší a ještě lepší. Kdo nic nedělá, nic nepokazí. Připomnělo mi to tetu ze Saturnina...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|