Kámošovi namrzly rajčata i pod přikrytím. A zrovna Mountai Magiky. Říkal, že ze čtvrtka na pátek (8/9.5.). Má zahradu v cca 300 mnm, ale trochu v ďolíku. Tak si přijede pro náhradní sazenice. Nejsou sice úplně na odpis, nejspíš obrazí, ale úroda bude pozdní a menší.
A ty moje od 17.4. venku pod netkankou jsem dneska musel vyštípat. Rose Crushe: každý z nich 4 až 5 zálistků (ten za 11. listem nechávám, protože je pěstuju na dva fazochy). MMagic už jsem vyštipoval nedávno. A všechny 4 kvetou. Je to trochu paradox, ale hlavně hodně lokální. Ten jižní svah je výhra v loterii. Asi ale ne pro ovocné stromy. I půda je v tomhle slunečném počasí neobvykle vyhřátá, navzdory studeným nocím. Tím taky pod přikrytím brání extrémnímu poklesu teploty vzduchu.
Mám ale za to, že brambory to zase nějak dramaticky nepoškodilo. Nabízí se mi srovnání s dřepčíkem: mráz i dřepčík úřadují, ale brambor roste dál. Ale na férovku: ty moje pozdě sazené nemůže poškodit nikdo z nich: ještě nevystrčily čumáčky. Mám tam ale jeden venku, tedy zapomenutý z loňska. Pomrzlý není.
Milan