Rajčata 2023

host - 60.149 (?)
21.8.2023 21:41

Vidím, že ta rajčata už Vás mají na háčku.smiley Jste mladý a ještě naleznete další a další rajčata, budete jich stále pěstovat víc a víc, až jednou dospějete do momentu, kdy zjistíte, že musíte ubrat a ty rajčata omezit. Tam jsem dnes já, je to náročné.sad

Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 0.126 (?), 21.8.2023 19:14

Dobrý večer p.Vladimíre, děkuji za další inspiraci.

Jako dítě z ´nucených prací na zahradě na vesnici´ jsem skoro 30 let po přestěhování odmítal pestování jakékoliv zeleniny a podobných zbytečností. Jen okrasná zahrada s jezírkem, skalkou +  v té době těžko dostupné asiminy, tomely, minikiwi, zimolezy, fíkovníky...(většina plodí do teď a nikdo to tam už stejně nechce moc sbírat). V padesáti mně nějak zamrzlá puberta přešla a po ochutnání superdrahého tmavého rajčete Adora z obchodu jsem zjistil, že toto chci a tři roky se snažím pěstovat hlavně masité bifteky - srdce. Letos je pro nás zatím nejchutnější Crushed heart, pak někde daleko za ním trpaslík Purple heart, Lucid gem, Pink Passion, Anna Russia,23Adora... další možná dozrajou v pátek.

Mazar

host - 60.149 (?), 21.8.2023 21:41

Vidím, že ta rajčata už Vás mají na háčku.smiley Jste mladý a ještě naleznete další a další rajčata, budete jich stále pěstovat víc a víc, až jednou dospějete do momentu, kdy zjistíte, že musíte ubrat a ty rajčata omezit. Tam jsem dnes já, je to náročné.sad

Vladimír

VASEK5 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (224) - 230.40 (?), 22.8.2023 17:05

Bulharská odrůda masitá, název neznám. Váha 650gramů. Foto 17.8.2023. VASEK5

Rajčata
Rajčata

VASEK5 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (224) - 230.40 (?), 22.8.2023 17:11

Rajče bulharské masité, odrůda růžová MARIA, která se moc nepodařila. Napřed kroupy, potom deštivé a chladné počasí. VASEK5

Rajčata
Rajčata

host - 61.63 (?), 22.8.2023 17:34

Ty bulharské vypadají dobře. Já jssem s bulharskými neměl štěstí. Koupil jsemsemena na slovenském webu a nebylo to co jsem očekával.

Vladimír

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10597) - 70.240 (?), 26.8.2023 13:57

Dobrý den. Za uvadlé sazenice odrůdy Goldkrone, jsem dostal náhradou jiné sazenice s těmito plody (viz.fotka). Odrůdu neznám. Chuť nasládlá. Zkušení pěstitelé rajčat tuto odrůdu jistě znají. 

neznámá žlutozelená odrůda
neznámá žlutozelená odrůda

host - 158.138 (?), 27.8.2023 9:18
Ano, green Tiger, výborná rajčata, pěstují každoročně. Mají zajímavé listy že? Milosk.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2259) - 168.103 (?), 27.8.2023 10:06

letos mám z velkoplodých bifteků jen osvědčený nehybridní Brutus. Walter

rajčata 2023
rajčata 2023

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10597) - 70.240 (?), 27.8.2023 15:52

Pane Milosku, tuto odrůdu s názvem Green Tiger jsem nikdy nepěstoval. První plod byl sladký, ale ty další byly zřejmě předčasně utržené. Sazenice jsem přesazoval déle za uvadlá Goldkrone, takže mám zpoždění v dozrávání. Čekal jsem od neznámé odrůdy horší výsledky, ale vypadá nadějně. Možná si vyloupu semínka na příští rok. 

Goldkrone
Goldkrone

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 26.8.2023 18:31

Venkovní pěstování rajčat, totální propadák letošní sezony. Vlastně jsem pěstoval jen Sláva Porýní a dva keře z vlastního osiva jak jsem vypátrál jedná se s velkou pravděpodobnéstí o odrůdu podlouhlého rajčete San Marzano. Rajčata narostla do pěkné velikosti ale zrála jen ojediněle a to i navzdory pokusům o listovou výživu. Prostě jako by jejich zrání něco blokovalo. V okamžiku jejich utržení ovšem v komoře během pár dnů začala červenat... Když se po deštích objevily praskliny a v nedávné době i náznaky plísně, kvůli které bych musel otevřít nové balení postřiku, a to by se nevyplatilo, rozhodl jsem se je všechny otrhat. Nyní doma v komoře začínají docházet. Kečup se tedy vařit letos bude. Biegler

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz