Papriky - klíčivost semen
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 216.60 (?), 10.3.2011 8:45
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 193.103 (?), 15.4.2011 18:46
nakonec mam ze 3/4 pytliku 4 rostliny. fakt nadhera. nakonec sem testoval jestli to vubec klici. ze seva seeds prisla odpoved ze oni maj u tyhle sarze 65% klicivost. tak sem vzal 10 semen dal je do vody a po 10 dnech nenaklicilo ani jedno pri teplote 25 stupnu. at se jdou bodnout.
jiny semena lezou samy z hliny i kdyz tomu nedam vubec idealni podminky.
od semo mam slavy F1 co prisla se zahradkarem a ta je jedna z nejvytalnejsich.bez podminek asi 85% sazenic. sem zvedav na urodu
oni se nakonec zachovali dobre, nabidli ze poslou novou sarzi. ja sem nemel cas na mail takze v ty dobe kdy sem tu odpoved cet uz sem ani nemel zajem.
preji vsem peknou urodu :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
singularita - (6) - 218.130 (?), 23.3.2011 22:18
Ja som zasadil papriky, ktorých semienka som kúpil v Maďarsku. Odrody Faludi, Senator, california wonder -mal som aj minulý rok a aj tento vzišli asi na 90%. Kozí roh vzklíčil skoro na 100%. Ďalej som skúsil odrody Alexander (zo 50 semienok vzklíčili asi 7) a nejakú Bacskai Feher (z 50 tich vzišli iba 2). Sial som ich do substrátu, pred vzídením prikryl fóliou a umiestnené sú za oknom na parapete. No a zatiaľ sú pekné. Ináč, v Maďarsku stáli tie semienka 39HUF, čo je asi 15centov. A paradajky kúpené u nich mi sklíčili na 95-100%. Ináč, podľa mňa ak semienka nevzídu, buď je chyba v semene, alebo v pôde - semienka v nej zhnijú...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 36.21 (?), 22.1.2012 19:31
Dobrý večer, papriky Hamík a Vlasta pěstuji již několik let a nikdy jsem problémy s klíčením neměl. Vždy z 50ks zasetých neklíčila tak max 2 semena. Pěstuji je ve vysevním substrátu, do malých květináčů (kontejnerků). Teplotu udržuji okolo 25st.C. Papriky vysevám v 1.pol. února. VV
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 25.1.2012 22:48
V žádném případě nejsem zastáncem našich semenářských firem, ale myslím si, že jejich semena jsou opravdu klíčivá i po době vyznačené na sáčku (to jsou mé zkušenosti).Jinak bych Vám doporučil, abyste semena vysel do Vámi používané nádoby na povrch zalitého substrátu, zakryl folií nebo sklem a dal do teplé místnosti (já mám 24°C) múže být i ve tmě. Teprve až uvidíte u převážné části semen klíčky, tak se semena zasypou vrstvou jemně prosátého substrátu a dají se na světlé místo, kde se sazenice budou pěstovat. Takto 100% zjistíte jestli jsou semena neklíčivá a nebo jste udělal nějakou chybu při vysévání (například přemokření a udušení semen). Jinak já pro předpěstování jakýchkoliv sazenic používám normální zeminu ze zahrady 3 díly smíchanou s universálním substrátem 1 díl. Nepropařuji, nepoužívám žádnou chemii. Veškeré výsevy se mně daří, snad jen předpěstování košťálovin za oknem se mi moc nedaří.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|