Papriky 2023
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 4.3.2023 19:55
Já je letos nepěstuju, protože ve skleníku nebude místo a venku do nich nejdu. Ohledně toho špatného klíčení a vzcházení, pokud to není starým semenem, zkuste ze začátku pěstovat ve skelné vatě. Není to můj nápad, jeden vinař v ní zakořenuje řízky. Je to čisté prostředí, ve kterém se zárodky různých problémů nemohou množit tak dobře jako v půdě, i když ji ošetříte chemií a nebo teplem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3271) - 208.138 (?), 8.3.2023 10:16
Aspoň víš, že Tvé snímky prohlížím pozorně. Vlastně nejen Tvoje.
Tak už mi odoperovali i druhé oko. Zatím dobrý. Na obou mi ale dvě dioptrie zůstaly, takže bez brýlí jen na blízko. Kéž by toho stáří nebylo.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3271) - 208.138 (?), 8.3.2023 20:18
Waltře, teď, když chodím, poprvé v životě od druhé třídy, kdy mi odhalili mou krátkozrakost, bez brýlí, mi jasně došlo, že světlo je klíč, šero a tma jsou nepřátelé. No, zejtra bych měl dostal brejle na novou míru, tak snad uvidím i na dálku. Ale na pravém oku se mi začal vytvářet druhotný zákal, takže budu muset na laser. Prý to pomůže nadosmrti.
Dostal jsem odpověď od Semo, pošlou náhradu, ale chtěli kódy ze sáčků na semínka. Malinkatý tisk. Ti řeknu, najít správnou vzdálenost od očí mi vyhnalo pot na čele. Ale reagovali pozitivně a celkem rychle. Tak jsem je hned poprosil o radu, jak na ty moje helmy. Dám hned vědět, jestli mají něco funkčního.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 8.3.2023 20:34
Sice nejsem Walter, ale pro moje oči je jed jak velké světlo, tak horší světelné podmínky, a to do dálky vidím výborně. Na čtení malých písmen si člověk někdy musí najít zlepšovák priblížit fotákem nebo lupou atd... Pěmýšlel jsem na ty helmičky, co zkusit klíčit třeba ve starém akváriu z deklem. Vlhkost by byla super, helmičky by nezaschly, vzduchu dost proti plísním a s tím i větší stálost teploty.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3271) - 208.138 (?), 9.3.2023 8:38
Tohle přesně dělám. Už pár let. A stejně se mi to stále stává. Prostě si ten klíček tu helmu ze substrátu vytáhne, jakoby byla přirostlá. Obvykle i s balem substrátu. Substrát nenechávám nikdy vyschnout ani na povrchu. Když se jim snažím pomoct, ta helma nejde sundat. Párkrát se mi "povedlo" i utrhnout to celé. Ale i tak nakonec ta helmička odpadne a zbydou jen pahýly. Asi by z meristémů ve stonku na světle vyrazily lístky, ale na to už není čas, protože jim to bude trvat velmi dlouho. Mám tu teď ty dva na pozorování. Jsou stále stejné.
Kdysi se mi to stalo u rajčete, že v tvrdé směsi přišlo o děložní lístky. A dostalo se z toho, nakonec z něj byla sazenice jako každá jiná, možná i silnější. Jenže to jsem ho vyséval někdy na začátku prosince. A v květnu vysadil na zahradu.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3271) - 208.138 (?), 9.3.2023 12:42
Pepé, díky. Stejně jste mi, možná, pomohl. Zkusím vyměnit substrát, ten Gramoflor je výborný, ale příliš lehký. A možná ještě přimíchám trochu své jílovky, aby to bylo kompaktnější. Poměr budu muset vychytat. Ale letos už je s výsevem paprik utrum. Takže až napřesrok.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|