Papriky 2016
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 232.120 (?), 22.1.2016 5:15
Už jsem zde v minulosti popisoval, ale jen připomenu, že 24°C lze spolehlivě dosáhnout zakrytím klíčících semínek vyrobením malého mikrofolníčku jen z drátu a mikroten.materiálu přehozeného přes a uchyceného pár kolíčky, kvůli manipulaci při kontrole, zavlažení atd.Toto mívám umístěno nad radiátorem a jelikož jsem v bytovce, kde topení kolísá zejména v noci, mám zhotovené dotápění s termostatem.Ten spíná 2 žárovky cca 40W do série, takže odběr je minimální.Jsou umístěné v zavařovacích sklenicích položených na radiátoru.Pokud budete uvažovat, že kvůli nízké teplotě Vám nevzejdou nebo zastydnou drahé druhy paprik(12,15ks semínek za 42Kc),tak je cena elektriky zanedbatelná.J.a Olí
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.120 (?), 27.1.2016 18:05
Tak jak jsem slíbil, můžu prohlásit, že klíčení se u nás spustilo po týdnu a celkem zatím vylezlo 32 ze 158 vysetých semínek.(zatím 10 druhů z 22)Nejvíc mě mile překvapila odrůda Kubista(oranžová/,,masitá") u které vzešlo všech 5 semínek.dále pak Rubínova z 9-ti zatím 5, Patricie z 8 semínek 7 a Nigra z 10 zatím 6.Chtěl bych podotknout, že odrůdy Kubista a Rubínova byly zakoupené letos a jsou čerstvé, Patricii a Nigru už jsem měl i vloni a jelikož si vedu záznamy, vím že i vloni byly obě tyto na špici.Při pořizování jakéhokoliv osiva si dávejte pozor zejména Vy začátečníci na datum balení a datum expirace.Stejně jako u jakéhokoliv jiného zboží strkají staré osivo na stojanech dopředu a to čerstvější,,zašijou" nakonec.Zaplatíte samozřejmě stejně, ale za 2-3 roky už Vám to vůbec nemusí vzejít.Zatím J a Olí
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 190.198 (?), 19.1.2016 17:04
Já to mám rozděleno takto: 15.2. výsev paprik, 15.3. rajčata a 15.4. okurky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.120 (?), 21.1.2016 17:25
U nás jsem od neděle namočené semínka poslal do substrátu smíchaného s pískem, dřevěným popelem a pěknou zeminou ze skleníku včera 20.1. bláznivých 19 druhů.A to jsem ještě v úterý, kdy jsem se stavoval pro zimní pór, který mi vloni došel, pořídil další 3 druhy paprik a hned dal navlhčit na vatu a to ve výluhu z řapíku(místo doporučovaného heřmánku, nebo ještě jiných bylin.)Tyto vyseju zítra a budu čekat, pak napíšu, jak to vzešlo.J a Olí
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.224 (?), 21.1.2016 17:59
Mnohdy závidím širší druhovou pestrost.
I letos pojedem v zaběhnuté kombinaci Slovakia a Rubinova 60+60 rostlin. Pro zpestření chlilli, do kuchyně Jalahot, na omáčky Morugu. Na záhonu si dokážu představit ještě beraní rohy, nemám na ně ale místo.
Substrát si míchám taky vlastní. Substrát B + krtinec+písek+kompost. Do první zálivky a později dle potřeby přidáváme Previcur.
Ať se vám letos s paprikama daří. Sami jich sežerem a zpracujem snad vagon, miluji je :) j.c.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.239 (?), 2.2.2016 15:43
Dobry den, muzete mi prosim nekdo poradit nejaky druh zelene masite papriky vhodne do skleniku? Meli jsme Amy a ted by jsme chteli vyzkouset neco jineho..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 154.201 (?), 2.2.2016 19:14
Dobry den.Mame sklenik 480m.n.m. a po pokusoch s volne predajnymi odrodami som dospel k odrodam: superamy, slovakia,pcr, nova,boneta.Ostatne odrody boli daleko za tym co bolo v popise.Miroslav.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.120 (?), 3.2.2016 5:34
dávat do skleníku,,jen" zelené papriky se mi zdá trochu přepych.Odrůda Amy, Boneta,Anka a jim podobné jsou dle mého názoru spíš slabostěnné, vhodné tak do leča a nebo v sezóně na gril.Pokud si opravdu chcete pochutnat na paprikách, volte odrůdy, které zčervenají zežloutnou, zoranžoví.Dozrávají většinou ovšem později-stojí to ale za to :-):-):-)J a Olí
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|