Okurka na balkone

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6705) - 9.2 (?)
23.4.2013 21:15

Zkoušel jsem to taky s podobným výsledkem. Přisuzuju to malému množství půdy, kde rostlina koření. Tím pádem nedostupná vláha. Snad nějaké samozavlažování, ale ani to nenahradí prostor pro kořeny. Jinak mně nakládačky jako salát nechutnají ale ani trochu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 33.77 (?), 23.4.2013 19:17, zobrazeno: 4046x

Dobry den, potreboval by som poradit ohladom pestovania partenokarpickych okurek, kterou sme minuli rok vysadili na balkone. Plodila pravidelne, pekne a chutne plody, no bolo ich pomerne malo a velke mnozstvo samicich kvetov po odkvitnuti uschlo. Tak by ma zaujimalo co determinuje tvorbu okurek kdyz uz ne pyl? U beznych okurek vyrastu plody z opylenych kvetov ale podla coho rastu u tejto okurky? Proc niektore uschnu a ine rastu? A da sa to nejako ovplyvnit? Nebola by pak vhodna spis klasicka okurka? Dakujem za akukolvek radu.

Michal

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4696) - 38.136 (?), 23.4.2013 21:06

To jste měl salátovky? Mohlo to být nevyrovnanou závlahou a hnojením. Ale hlavně asi mikroklimatem /možná vítr a suchý vzduch/. Vyzkoušejte nakládačky. Jsou odolnější. Kupte si samozřejmě F1 a geneticky nehořké, je to uvedeno na obalu. O vhodnost nakládaček na salát se tu už mluvilo, já je považuju za lahodnější než salátovkywink. Můžou se nechat trochu přerůst.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6705) - 9.2 (?), 23.4.2013 21:15

Zkoušel jsem to taky s podobným výsledkem. Přisuzuju to malému množství půdy, kde rostlina koření. Tím pádem nedostupná vláha. Snad nějaké samozavlažování, ale ani to nenahradí prostor pro kořeny. Jinak mně nakládačky jako salát nechutnají ale ani trochu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz