Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci

Tomáš M. - (15) - 230.81 (?) 
3.1.2024 11:14

Z biftekových rajčat je moje nejoblíbenější Ananas Noire pro svoji výtečnou intenzivní chuť. A v roce 2023 příjemně překvapilo vysokým výnosem růžové rajče Adonis. Sice nebylo tak chuťově výrazné, ale špatné také nebylo.

Stálice jsou u mě cherry Ambrosia Gold a Green Grape pro svojí nezaměnitelnou chuť.

Velmi slušný výnos a chuť mělo semideterminantní rajče Sibirsky Skorospelyi, pěstoval jsem ho jako keříkové. A docela dobře dopadlo i Hillbilly, které pěstuji už několikátý rok kvůli dobré chuti a zajímavé barvě plodů.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 21.4 (?), 25.8.2024 14:56
Zdravím vás všechny prosím vás o radu kde je možné si koupit odrůdy popisujete. Zkuste prosím vás. Děkuji za radu. melimirek@gmail.com Ať se daří Mirek 🤝

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3204) - 6.138 (?), 4.5.2024 18:28

Jsem si až tak jistý, jak je jen možné při tom nepřeberném množství chorob. Čili rozhodně to není 100%. Ale spíš jsem nikdy neslyšel, že by MD byl proti ní odolný. Vysoce tolerantní, to snad. A také jsem slyšel, že zatím neexistuje odrůda plně odolná proti Septorii. Velmi nadějná je prý Iron Lady. Tak ji letos budu pěstovat a uvidím. Víte, ony ty popisy prodejců semen občas zaměňují toleranci za rezistenci. Podezírám, že úmyslně, aby zvýšili atraktivitu odrůdy.

Ta choroba u mne měla dost typické příznaky Septorie. Ale hlavu na špalek bych za to nedal.wink Rozhodně se ale prokázala jeho rezistence vůči plísni bramborové, protože ten rok, kdy jsem ho pěstoval, u mne řádila jako černá ruka. A MD obstál. Přesto už ho nepěstuju: nijak mne svou chutí nenadchl. Vím o lepších biftecích.

Milan HP

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3204) - 208.138 (?), 11.9.2024 18:46

Tak keříčková Iron Lady zklamala na celé čáře. Podlehla totiž ne Septorii, na to jí nezbyl čas, ale Alternarii, a to už začátkem července. Jako jediná z plísni odolných odrůd. Ochutnal jsem jen jeden plod a musím říct, že je to chuťově s bídou průměrný biftek. Mám ještě zbylá semínka, ale ta určitě nepoužiju. Máte-li zájem, přenechám.

Milan HP

host - 136.144 (?), 11.9.2024 20:10
Pane Milane, objednejte si ten zázračný bujon a už o žádném rajčeti a nebo jiném ovoci neřeknete, že je bez chuti, spíš že je extra sladké. Jen když se to přežene u hroznů, cukernatost je vysoká, ale lisovat jdou mizerně i moštové... Biegler.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3204) - 208.138 (?), 11.9.2024 21:26

O jakém "zázračném bujónu" je řeč?

Milan HP

host - 136.144 (?), 11.9.2024 21:46
Já jsem myslel, že se o tom zde ví, když se zde pohybují chemici i agronomové. Já se o kejklech; (jak bych to řekl?); jednoho z mých "rádoby tchánů" nemám mnoho chutí rozepisovat. Protože na jednu stranu tunit odrůdy, které to nikdy nepotřebovaly je hnus a na druhou stranu dělat mrzáky z kvalitních odrůd je ještě větší. Biegler

host - 157.20 (?), 12.9.2024 8:00

Proč tedy už ve druhém příspěvku píšete o jakémsi bujónu a jeho nepochopitelných účincích, o kterém nikdo nemá nejmenší tušení, když o něm vlastně mluvit nechcete? Nad tím zůstává hlava stát.

host - 136.144 (?), 12.9.2024 9:49
Hlavně že hlava zatím stojí, že ještě neupadla. Biegler

host - 54.174 (?), 12.9.2024 10:50

Sem s tím receptem na bujón. To určitě všichni chtějí zkusit:)

Pro začátek si dovolím recept, kdybyste se neuvolit to prozradit.

Od úplňku do novu sbírejte do kyblíku moč. Po novu přidejte 25% objemu slepičinců. Nechte zrát do dalšího úplňku a potom aplikujte ředěné v koncentraci a objemu co kdo snese.

Nejúčinnější je aplikace na jahody v době zrání. Ráno po aplikaci - takovou lahodu jste ještě neochutnali.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz