|
Rajčata 2025, 15.6.2025 U nás loni slimáci cestovali velmi zajímavým způsobem a to například několik kusů "zabalených" v kule bláta, tak jsem měl nad některými místy nataženou i takovou hustou síť. |
 |
Rouby jabloně, 15.6.2025 Více než 100 různých semenáčů, i když bych je neštěpoval určitě všechny, zachránilo to, že jsme začali znovu obhospodařovat druhou zahradu. A já tam vyplácal to co jsem měl připravené na přeštěpování všeho možného. Moc se toho nechytlo, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plíseň bramborová, 15.6.2025 Tak Ortiva a jí podobné preparáty natě obvykle dobře udrží- green efekt. Já letos se dvěma Championy taky nevydržím, jeden jsem dal před uzavíráním řádků a deštěm a druhý po kroupách. Nějaký ten lístek už stejně tu a tam po tom krupobití příznaky má... celý příspěvek > |
 |
Hibernal a Solaris - choroby, 15.6.2025 Letos jsem si koupil na výstavišti Solaris a na listech měl stejné příznaky už u prodejce, i když ne tak velké. Opravila to zálivka hořkou solí s boraxem a dvakrát postřik chelátovým železem na list, zatím pěstuju ve velkém kontejneru. Ve výsadbě mi... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová, 15.6.2025 Loni stačil dvakrát Champion. Letos kvůli extra suchu nějaké listové výživy, které musím vyplácat, protože přípravkům končí životnost a tak je dávám i do brambor. Za měsíc budou brambory narostené do konzumní velikosti, tak už bych podobné přípravky... celý příspěvek > |
 |
Co to je?, 15.6.2025 Google translate... |
 |
Škodca na kalerábe, 15.6.2025 Ahoj Jendo, na skakajícího brouka treba spintor a po zaschnutí ihnet přikrýt netkanou. |
 |
Meruňky 2025, 8.6.2025 Zašel jsem se podívat na reprezentativní vzorek několika desítek stromů meruněk, které jsou dobře vidět z polní cesty a nezdá se, že by někde přeplodily a u jiných pěstitelů i menších v okolí je to stejné. Spíš jsou stromy prázdné... Je ale fakt, že... celý příspěvek > |
 |
Nejlepší švestky na celou sezónu, 8.6.2025 K době zrání, už se mi párkrát stalo, že s Hanitou zrála ve stejnou dobu pozdnější Haganta, neno třeba hodně pozdní Elena a to fakt nevím čím si mám vysvětlit, že v "jeden den" zažal zrát celý sad najednou i jiných různých odrůd švestek. Po stránce... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 8.6.2025 Asi je nepostříkali coca-colou pro lepší chutnání, už jsem o tom slyšel úplně romány, jak jak z braku udělate "top". Sám jsem to ještě nezkoušel, dozvěděl jsem se to až loni po sklizni. Ovšem to bych musel meruně prodávat za cenu dovozu, kdybych měl... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2025, 8.6.2025 Nevím, žádná Lednická ani jiná mi nikdy v tak zeleném stavu nepraskala na rozdíl od renklod různých druhu. Možná je to tím, že většinou zalévám a šok není tak velký. Ovšem v době zrání už mi po deštích jednou dost popraskaly, ale spíš to taky... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2025, 8.6.2025 Já jsem nějak předpovědi počasí v předešlém týdnu nepochopil. Silné bouřky sice byly, i meruňky jsou potlučené od kroup, ale bouřka je něco co jak rychle příjde tak rychle odejde. Ale tohle co se děje je dlouhodobější fronta, ve které se seno těžko... celý příspěvek > |
 |
Moniliové spále 2024 STOP, 8.6.2025 Odzkoušel jsem za několik sezon spoustu přípravků a stejně jsem letos přišel o úrodu na několika největších stromech které mám, pak byly následně někde problémy se strupovitostí, rzí a hnědnutím listů, po které mi jeden meruňkový semenáč úplně shodil... celý příspěvek > |
 |
Česnek Orosie, 8.6.2025 Je to jedna cibule a nebo má stroučky? Nevím jak u pravých semen, ale z pacibulek vznikly v drtivé většině jen nedělené cibule o maximální velikosti 1 klasického stroučku, ale spíše menší, asi jsem špatně hnojil a plel. Gratuluji! |
 |
Rizika užívání přípravku Limanish prémium, 8.6.2025 V minulosti jsem sypával hlavně hranice záhonů a to různými přípravky, loni to ale nestačilo a rozhoz mezi rostliny byl jedinou možností, jak něco zachránit... |
 |