Příspěvky uživatele - 136.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2025, 8.6.2025
Zašel jsem se podívat na reprezentativní vzorek několika desítek stromů meruněk, které jsou dobře vidět z polní cesty a nezdá se, že by někde přeplodily a u jiných pěstitelů i menších v okolí je to stejné. Spíš jsou stromy prázdné... Je ale fakt, že... celý příspěvek >
Nejlepší švestky na celou sezónu, 8.6.2025
K době zrání, už se mi párkrát stalo, že s Hanitou zrála ve stejnou dobu pozdnější Haganta, neno třeba hodně pozdní Elena a to fakt nevím čím si mám vysvětlit, že v "jeden den" zažal zrát celý sad najednou i jiných různých odrůd švestek. Po stránce... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 8.6.2025
Asi je nepostříkali coca-colou pro lepší chutnání, už jsem o tom slyšel úplně romány, jak jak z braku udělate "top". Sám jsem to ještě nezkoušel, dozvěděl jsem se to až loni po sklizni. Ovšem to bych musel meruně prodávat za cenu dovozu, kdybych měl... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 8.6.2025
Nevím, žádná Lednická ani jiná mi nikdy v tak zeleném stavu nepraskala na rozdíl od renklod různých druhu. Možná je to tím, že většinou zalévám a šok není tak velký. Ovšem v době zrání už mi po deštích jednou dost popraskaly, ale spíš to taky... celý příspěvek >
Počasí 2025, 8.6.2025
Já jsem nějak předpovědi počasí v předešlém týdnu nepochopil. Silné bouřky sice byly, i meruňky jsou potlučené od kroup, ale bouřka je něco co jak rychle příjde tak rychle odejde. Ale tohle co se děje je dlouhodobější fronta, ve které se seno těžko... celý příspěvek >
Moniliové spále 2024 STOP, 8.6.2025
Odzkoušel jsem za několik sezon spoustu přípravků a stejně jsem letos přišel o úrodu na několika největších stromech které mám, pak byly následně někde problémy se strupovitostí, rzí a hnědnutím listů, po které mi jeden meruňkový semenáč úplně shodil... celý příspěvek >
Česnek Orosie, 8.6.2025
Je to jedna cibule a nebo má stroučky? Nevím jak u pravých semen, ale z pacibulek vznikly v drtivé většině jen nedělené cibule o maximální velikosti 1 klasického stroučku, ale spíše menší, asi jsem špatně hnojil a plel. Gratuluji!
Rizika užívání přípravku Limanish prémium, 8.6.2025
V minulosti jsem sypával hlavně hranice záhonů a to různými přípravky, loni to ale nestačilo a rozhoz mezi rostliny byl jedinou možností, jak něco zachránit...
Zmíněný přípravek se má používat podle návodu 7 dní před setím, sazením a nebo rašením. Ve vegetaci nejsou údaje o ochrané lhůtě udány...
Dobrý den, tak to budu mít mimo záhonů otrávené i brambory o ploše cca. 200 m2. Aktuální lijáky granule spláchnou i s půdou a já ji pak vozím pod ovocné stromy... Bohužel jak přestane pršet bubu muset sypat znovu, zničené brambory jako loni už nechci... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 18.5.2025
Pokud jsou tam výtrusy ze kterých se práší, to jsem před lety taky měl a taky jsem to našel jako plísen šedou, ale napadalo mi to rajčata až později v létě. Přestěhoval jsem skleník na jiné místo, umyl ho savem a až potom byl klid.
Skrvny na rajčatech, 18.5.2025
Já měl loni na rajčatech ve skleníku ještě horší a jinak barevné skvrny a ke zničení keřů žádnou plísní nedošlo, i když jsem za sezonu vůbec nestříkal. Akorát rajčata neměla zrovna moc harmonickou chuť na přímý konzum, pouze na úrovni podtržených ze... celý příspěvek >
Škůdce, 18.5.2025
Chce to chytit housenku. Letos jsem zjistil, když jsem se pokoušel léčit na některých meruňkách kumulusem různé infekce, že píďalkám síra nechutná, dost je přibrzdí a uzavřenou v zavařovací sklenici ošetřený list i po nějaké době zahubil.
Meruňky 2025, 18.5.2025
Nesázel bych pouze na to, že jediný důvod minimálních a nebo žádných přírustků je pouze velká násada plodů, a že síla jde jen do nich. Důsledek stresu po infekci moniliovou spálou a například rez, strupovitost a dokonce i hnědnutí listů se letos... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 19.9.2024
Klidně si před koncem vegetace hnojte stromy dusíke jak je libo, ale neotáčejte diskusi, je to irelevantní. A kdokoliv kdo má zájem, může ochutnat například jeho bujon na slivovici-amarounovici, mám vzoreček. ;-)
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika