Já to vidím takhle:
Všechny odrůdy, které mají první jméno Mountain jsou odrůdy vyšlechtěné Randy Gardenerem na a ve spolupráci se Státní universitou Severní Karolína. Jedná se vesměs o hybridní odrůdy odolné k různým chorobám, třeba ten Mountain Magic, který ty pěstuješ. Ano, jsou i Mountain Pride a Mountain Delight.
Ty dvě odrůdy Mountaineer Pride a Mountaineer Delight byly vyšlechtěny na Státní universitě v Západní Viržinii, úplně jinými lidmi Jak jsi jistě četl). Tyto jsou pro mne a možná také pro teba zajímavější, protože jsou OP.
Pokud jde o Johnny´s seeds, tak mají jen řadu Mountain. Když jsem psal Robertovi do Kanady a ptal se jak je to s jeho nákupy v USA, tak jsem zmínil Johnnyś seeds, protože vím, že semena už tam nakupoval. Nepsal jsem mu, že právě od Johnny´s seeds chci nějaké odrůdy. Proto mně také včera poslal e-mail, že tam bude černý pátek. Musím mu dnes odepsat, že žádná jejich semena nechci a vysvětlit mu to malé nedorozumění. Přesto je pro mne důležitá informace, že je ve spojení s BARB FL, takže bych mohl dostat semena přímo od něj nemusela by jít přes Kanadu. Díval jsem se znovu na to SESE. Mají tam také možnost platit karrtou Mastercard, objednám na adresu BARB FL, zaplatím, oni mu to pošlou a on to přepošle mně. Takto by to mělo fungovat. Už jsme to s Robertem jednou dělali, on si v Anglii objednal nějaká cherry od Tokity, došlo to na mou adresu a já jsem mu to přeposlal.
Vladimír