O tom není pochyb, že je každý ihned otestuje na klíčivost pak je případně zkonzumuje. Ale když bych koupil ty z toho řeckého obchodu 400g za 164,- Kč, k tomu připočítal náklady na dopravu z Prahy, při zjištění, že jsou neklíčivá tak mně ty možná opravdu chutné fazole zhořknou v hubě. 
Toto jsem vyčetl na tom webu:
Gigantes se vyznačují svou velikostí, ledvinovitým tvarem a bílou barvou. Jsou velmi jemné, jejich chuť je bohatá a plná a jsou delikátní i samotné bez omáčky. Nicméně my je doporučujeme připravovat v troubě s omáčkou a nebo si je vychutnat v salátech nebo s masem.
Oblast: Prespes jezero, prefektura Florina, severozápadní Řecko
Kultivace: BIO gigantes jsou pěstovány kolem jezera Mikri Prespa v nadmořské výšce 860 m, v národním parku Prespes v malých rodinných farmách. Místní farmáři stále zachovávají tradiční metody pěstování. Půda je lehká, teplá a úrodná, bohatá na organické látky. Její pH ise blíží optimálnímu, což je 5,8-6.
Obří fazole z Prespu (Gigantes Elephantes) jsou řecká odrůda fazolí vysoké kvality, s tenkou slupkou a velmi snadnou přípravou (krátká doba vaření), která byla kultivována v oblasti Prespu od 16. století.
Na sáčku je napsáno: Řecké obrovské fazole z malých rodiných farem