Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 20.11.2011 9:22
Ano, připojený obrázek je z jednoho z mála článků, které se alespoň okrajově zabývají tímto způsobem pěstování.V tomto článku je konstatováno, že při tomto způsobu je větší plocha listů, která se podílí na fotosyntéze.
Pro mne je zásadní otázkou jak dlouho se budou listy zbylé po misouring prunning podílet na fotosyntéze celé rostliny, když jedno z pěstitelských doporučení říká, že listy pod vijanem plodů, které již dozrály, je možno odstranit protože nemají vliv na další růst rostliny (opravdu tak vypadají)
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 20.11.2011 10:43
Máte pnou pravdu, obrázek je silně nedokonalý-namalovaný zálistek by měl mít podobu dalšího vrcholu rajčete.Vůbec jsem si toho nevšiml, ale metoda je mi plně jasná.Pokud jde o vylamování spodních listů tak to taky za normální situacve nedělám- zbytečná práce navíc, ale při silném tlaku plísně bramborové se tento zásah doporučuje. Mám pocit, že když jsem tyto listy vylamoval byly již polomrtvé a zažloutlé, možná napadené nějakou chorobou.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 22.11.2011 12:01
Nemáte někdo zkušenosti s polodeterminantním typem odrůdy San Marzano?
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 22.11.2011 16:22
Myslím oboje, protože jsem na webu našel San Marzano polodeterminantní, což by mohlo být to rajče, které jsem viděl u Neaploe-keříky cca 1,2m vysoké.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 160.145 (?), 22.11.2011 19:45
Vážení přátelé,
ten "humus", který se prodává v supermarketech už odmítám pozřít... Ráno jsem si nakrájela rajčata koupená v Tecsu a rostlo mi to v puse... nejedlé!!! Rozhodla jsem se, že si na svojí zahrádce zasadím příští jaro rajčata. Poraďte mi prosím odrůdu (nepotřebuji ji na výrobu kečupů, ale pouze na přímou konzumaci), tedy raději rajčata menší, tmavě červené a hlavně takové, co by skutečně chutnaly jak rajčata... Asi semínka, které by se daly koupit na jaře v běžném zahradnictví, nebo někde objednat... Děkuji moc...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|