Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
 |
 |
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 13.2.2013 12:37
kdysi sem měla místo na 5O, tj tak před 4 lety, jenže tenkrát sem ještě o nějakých vymoženostech moc netušila- max.červené, žluté,hruštičky, cherry a nějaká ta masitá, pokud sem je sehnala, někdy ne.
Tak to sem s těmi 2O ještě dobře... no my sme jen 2,a bohatě nám to stačí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
andydul - Bronzový Zahrádkář (77) - 154.236 (?), 16.7.2013 19:00
Ja mám 25 rastlín na streche a balkóne a stačí to nám dvom na jedlo, v podstate každý druhý deň oberiem dostatok plodov, aj občas rozdám.
Kumato ma dosť sklamalo chuťovo, Stupické je stále vynikajúce, ale chuťovo ho predčila rastlina, ktorú som si vypestoval z osobne vybratého semena z plodu Perun, lenže plody sú sýtočervené a guľaté, s veľmi tuhou šupkou, ale mimoriadne štipľavé a sladkokyselé, okrem tej šupky asi ideálne, vydržia niekoľko týždňov po odtrhnutí, nemäknú a nehnijú.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
andydul - Bronzový Zahrádkář (77) - 154.236 (?), 17.7.2013 16:02
V inej téme to už spolu rozoberáme, nakoniec to možno nebude Kumato, ale iná odroda, ak by ste ju vedeli identifikovať, poteším sa.
Plody, ktoré teraz zbieram majú 7 - 8 cm v priemere.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.84 (?), 18.8.2013 18:38
Mini Kumato ze semen z kupovaných plodů pěstuji první rok a nezklamalo mne. Naopak překvapilo úrodností, rychlým dozrávánín a výbornou chutí. Přikládám fotky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.13 (?), 16.4.2014 10:00
Já jsem letos koupila Stupické polní, pak nějaké cherry, název bohužel teď nevím, a "volská srdce" Herodes. Herodes jsem měla už loni, dozrálo jich docela dost a chutnaly mi kvůli masitosti. Někdo je ale právě kvůli tomu rád nemá.
|
|
 |
|
 |
 |
|
altosch - (34) - 135.172 (?), 16.4.2014 12:55
Já jsem se po pokusech se v ším možným (namátkou Sláva Porýní, Start, žlutý Albert, žluté hruštičky, všelijaká malá datlová, Green Zebra, býčí srdce, nějaká oranžová, atd...) pokorně a ochotně vrátil k Tornádu, Dianě a Bejbinu, které se mi prostě zdají nejchutnější.
V naší rodině jsou nejvíce v oblibě:
* tyčková: Tornádo F1, Bejbino (koktejlové) a třešňové žluté
* keříčková: Diana
Jsme v celkem chladném místě 370 m n.m., pěstujeme asi 50 rostlin venku v nádobách u jižní zdi i volně na zahradě. Pokud se rostlinám věnuje dostatečná péče, je úroda u všech vyjmenovaných výborná.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |