Mšice ve skleníku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 117.3 (?), 21.7.2013 13:36, zobrazeno: 15448x
Zdravím všechny pěstiltele a prosím o radu. Ve skleníku pěstuji révu, papriky, rajčata a salátovou miniokurku. Na paprikách jsem zjistila mšice, na listech rajčat vajíčka, tak jsem stříkala Pirimorem, bez úspěchu. Podruhé jsem zkoušela 24 hodinové louhování kopřivy na postřik, opět bez úspěchu. Včera jsem stříkala Karate a dns jsem zjistila, že mšice rejdí vesele dál. Rajčata začínají dozrávat a já nevím, jaký přípravek použít, aby měl krátkou ochrannou lhůtu. Děkuji Dáda
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 74.138 (?), 21.7.2013 19:25
I mne spolehlive Mospilan zlikvidoval msice na paprikach. Bohuzel mi ho trochu zbylo, tak jsem s nim striknul mladou, msicemi take okupovanou tresnicku Reinier. Msice uz nema, ale listy take ne. Vpodstate vsechny ji do tydne uschnuly. Ma Mospilan takovyto ucinek? Jindra
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.3 (?), 21.7.2013 21:54
Vajíčka byla takové ty malé jako čárky, typické mšicové. Ale mšice nebyly zelenožluté ani černé, ale takové jako do cihlova.Do skleníku jsem nastlala posekanou trávu z trávníku, tak mám obavy, jestli mšice nebyly z toho.Dáda
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.3 (?), 23.7.2013 0:14
Jaro -lepové desky modré a žluté mám po celém skleníku, půl metru od sebe. Stály kupu peněz a neviděla jsem žádná efekt. Révu jsem stříkala pouze na jaře sulkou a je v pořádku. Rajčata jsem stříkala stejně jako papriky, ty nejsou zasaženy tolik, ale mšice se na nich stále objevují. Pirimor jsem ředila podle předpisu, výluh z kopřiv byl bez efektu. Dáda.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.179 (?), 23.7.2013 14:58
Jedna rada na mšice sice babská ale ověřená, nemusí to být jenom ve skleníku: do litru vlažné vody rozmíchat 1-2pol.lžíce oleje na smažení a postřikovačem-rozprašovačem postříkat listy i ze spoda.Jelikož mšice nemají dýchací ústrojí ale dýchají povrchem těla, olejíček s vodou je olepí a zadusí, rostlinám se nic nestane.Pozo, aby se v okolí nevyskytovali mravenci, kteří si mšice pěstují pro sladkou štávu, kterou ony vylučují.Potom je dobré, se zbavit i mravenců!
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|