Mohu již přenést do skleníku?

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?)
18.4.2023 9:48
Však já velice dobře vidím ty zkušenosti výrobců komerčních osiv na krásném klíčení mých vlastních doma vypěstovaných semen cuket, tykví, okure, rajčata, papriky... :-) Pane Fantazírovací. ;-) A psal jsem o semenech zelí s tím mořidlem.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2367) - 168.103 (?), 17.4.2023 21:15

Děkuji, to je velmi dobrý příspěvek od odborníkayes

host - 9.142 (?), 17.4.2023 22:14

Tu mrkev jsem někde vyčet, takže tak. Pokud jde o kopr, tak půjde pacholek do mrazáku, protože když vezmu loňská, tedy čerstvá semena co se vyklepaly z okvětí, tak na záhoně klíčí jako když neklíčí. Už vím, jak na něj. PP.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3262) - 208.138 (?), 17.4.2023 22:38

Ne, trollení v tom není. Už jsem odpovídal jiné reakci, že moje zkušenost s inkrustovanými semeny okurek je taková, jaká je. Podobně je tomu s partenokarpickými okurkami. Mám přestat věřit své (a nejen své) zkušenosti? To je přeci jediný zdroj opravdu spolehlivé informace. Vysvětlení jsou různá, moje třeba mylná, ale co vidím, to vidím. V tom jste přece velmi podobný, nebo ne?

Všechny ty historky, které tady uvádím, se opravdu staly. Dobrá, mohly v tom být náhodné či nepochopené vlivy. Ale je to moje vlastní zkušenost.

Milan

host - 51.220 (?), 18.4.2023 7:48

Vaše zkušenost je pouze ta, že vám semena začala klíčit v okamžiku vhodné vlhkosti a teploty. A snažíte se na to napasovat váš výmysl, že zelený či růžový fungicid zabránil klíčení. Už opravdu dost, vaše věčné lpění na svých smyšlenkách, ačkoli vám je ostatní vyvrátí, začíná to být dost trapné.

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 18.4.2023 8:23
Ta vrstva toho mořidla kolem semínka je někdy dost silná a může mít vliv na opožděné klíčení v porovnání se semeny nemořenými stejné odrůdy ve stejných podmínkách. Mořidlo prostě zemezí přístupu vláhy a déle to trvá než se k semínku dostane. Takže osobní zkušenost je osobní zkušenost...

host - 199.133 (?), 18.4.2023 9:13

Špatně vyhodnocená osobní zkušenost je k ničemu. Pan Milan HP stále píše nesmysly o tom, že dle jeho "osobní zkušenosti" není vhodné moc hnojit brambory draslíkem, i když je tomu právě naopak. S mořenými semeny je to stejné, producenti semen mají daleko lepší znalosti a "osobní zkušenosti".

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 18.4.2023 9:39
Za více než třicet let co si pamatuju jsme nikdy čistě draselné hnojivo k hnojení brambor nepoužívali. Pouze NPK a hnůj. Takže vám nemohu v tomhle sloužit názorem...

host - 51.220 (?), 18.4.2023 9:25

Ale no tak, už i vy jste se jal vymýšlet smyšlenky? Mořidlo na semenech okurky samozřejmě přístupu vláhy nezamezí, je to pouze fungicid. Ostatně jsem navrhoval udělat si ten nejjednodušší pokus - naklíčení při pokojové teplotě na vlhkém ubrousku. Já to tak dělám, a klíčení barevných semen okurek VŽDY proběhne během jednotek dní, poté je zasadím. Ostatně už jen položení takového semene do vlhka způsobí okamžité rozpouštění této barevné vrstvy a zanechávání barviva na ubrousku, to si můžete ověřit během minuty. Bez fantazírování o zamezení přístupu vlhkosti a potlačení klíčení. Nebo ani tento praktický jednoznačný test (který si provedete na vlastní oči) vám nedokáže nepravdivost tohoto tvrzení?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6682) - 9.142 (?), 18.4.2023 9:33

Nemá to cenu, nemá to cenu, nemá to cenu. Když se MHP rozhodne v něčem šťourat, dělá to tak dlouho, dokud to neomrzí JEHO, ne nás.

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 18.4.2023 9:48
Však já velice dobře vidím ty zkušenosti výrobců komerčních osiv na krásném klíčení mých vlastních doma vypěstovaných semen cuket, tykví, okure, rajčata, papriky... :-) Pane Fantazírovací. ;-) A psal jsem o semenech zelí s tím mořidlem.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz