Kdy pikýrujete rajčata a papriky
|
|
 |
 |
Martin16 - (20) - 97.220 (?) 2.4.2016 8:55
Myslím, že tu je podstatný rozdiel medzi nami, vy máte 30 a tento počet ide vysievať priamo do kelímkov dobre a zároveň nezaberejú veľa miesta, tiež som pred nejakým časom s takýmto počtom začínal, ale momentálne rajčata cca 150, papriky 50 a už je tu plno, a to ešte sú tu lilky, 12 odrud dýní, okurky + podnože, melouny, hlúboviny a jiné rostliny v malích počtoch, a to všetko nakelímkovať naraz na začiatku, je dosť problém. V byte v paneláku..
Martin
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Martin16 - (20) - 97.220 (?), 2.4.2016 8:55
Myslím, že tu je podstatný rozdiel medzi nami, vy máte 30 a tento počet ide vysievať priamo do kelímkov dobre a zároveň nezaberejú veľa miesta, tiež som pred nejakým časom s takýmto počtom začínal, ale momentálne rajčata cca 150, papriky 50 a už je tu plno, a to ešte sú tu lilky, 12 odrud dýní, okurky + podnože, melouny, hlúboviny a jiné rostliny v malích počtoch, a to všetko nakelímkovať naraz na začiatku, je dosť problém. V byte v paneláku..
Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3376) - 173.17 (?), 2.4.2016 10:07
Jsem ve stejné situaci, jen těch rajčat mám ještě o trochu víc.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3376) - 173.17 (?), 2.4.2016 19:47
Všechno se sní. Protože mám taková rajčata, která nikdo neprodává, tak bych mohl i prodávat, zájemců je plno, ale prodávat nic nechci, takže přebytky rozdám kamarádům a známým.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Liki12 - (37) - 60.183 (?), 2.4.2016 9:53
Mě osobně přijde pikýrování jako zbytečnost, která akorát zpomalí růst rostliny. Semínka krátce nakličuji na vatě a poté je dám už do výsledných velkých květináčků. Semena na vatě vyklíčí rychleji a také mám jistotu, že všechna vzejdou po přemístění do květináče.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Martin16 - (20) - 97.220 (?), 2.4.2016 19:58
Snažim sa mať pestrú paletu odrôd, ale od každej 1-2 rastliny (okrem tornáda, to mám na množstvo, je u nás najúrodnejšie na plochu a rastlinu - na spracovanie, ale chuťovo tiež výborné), rozličné chute, dozrievanie ale aj na pohľad, všetko skonzumujeme, niečo sa rozdá rodine, ked k nám nakuknú na návštevu dostanú košík čerstvej zeleniny na zjedenie, hlavne tý, čo bývajú v bytovkách, zavárame len paradajky, pokiaľ to dá aspoň 80 fliaš kečupu, lečo, červenú repu a uhorky, všetko ostatné je len v počte aby sa to skonzumovalo, ale aj tu u mňa platí druhová divezrita čo najväčšia, hlavne z hľadiska predĺženia doby konzumácie...
rovnako ako aj ovocné stromčeky, radšej 10 odrôd na jednom strome, po jednom konári nech to dozrieva postupne ku konzumu ako jedna odroda a dozrie to naraz (výnimku tvorí melrose, tu mame na zimné uskladnenie - vydrží do ďalšej úrody letných jabľk v uspokojivej kvalite, ako jediná odroda zatiaľ, ostatné odchádzajú skôr)
Jo, a dýňe keď sa urodia hodne, tak na zimu na uskladnenie - ale opäť, vačšinou len po jednej rastline, stačí podľa veľkosti aj len 1-2 telkvičky na odrodu, menšie viac, výnimkou je hokkaido, lebo na tú sa rodina vždy pýta kedy budú aj pre nich 
Martin
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|