Je to plíseň?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
terezec - Stříbrný Zahrádkář (196) - 6.150 (?), 28.8.2011 19:04, zobrazeno: 6809x
Dobrý den,
přikládám fota, můžete mi prosím potvrdit, jestli je to plíseň? Listy mají hnědé skvrnky. Našla jsem i pár napadených plodů - pouze u odrůdy Ildi a v podstatě u malinkých plodů. Napadené listy jsem otrhala, dvě rostliny vyhodila a stříkla Ridomilem. Viním souseda, kterému pár metrů od mojí zahrádky hnije bramborové pole - už asi tři týdny. Ale v podstatě mám štěstí, že to ke mně dorazilo až teď, že? Díky za reakce, Tereza
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.226 (?), 28.8.2011 19:07
Ano je to plíseň.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.240 (?), 29.8.2011 9:32
Soused za to nemůže, to je Váš problém, že máte mokrá rajčata a pak chytají plísen.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.62 (?), 29.8.2011 20:32
Nemusi to suvisiet. Rovnaku chorobu vraj dostavaju petunie. U nas tie, co su do ulice, mono zahrady a tie smerom do zahrady su zdrave.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.240 (?), 30.8.2011 9:00
Nebudu opět opisovat co jsem již napsal. Plísen je všudy přítomná, taktéž viry, bakterie, kvasinky a jiné... Vysvětlím vám to na chřipce. Máte chřipku, nikdo vás neinfikoval, není ani chřipkové období ale přesto jste ji dostala. Dostala jste ji proto, že ve vás byla schovaná, třeba v hlenech a využila oslabení organismu... málo vitamínu, hodně stresu. Plísen je na tom stejně, stálé číhá, kdy propuknout, není hloupá... nepřežila by. Na plísen zabírá silný mráz, musí promrznout půda hodně do hloubky a to bude ten problém. U vašeho souseda spíš hodují myši :)
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|