Je to koniec?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
solide - Stříbrný Zahrádkář (415) - 78.100 (?), 9.5.2013 15:16, zobrazeno: 24848x
Ahoj mal som rajciny ktore som pred vysadenim po "3 zmrznutych" otuzoval na balkone. Rajciny sa mi zdali napadnute nejakou, drobnou muskou. Postriekal som ich preto postrikom z minulehom roku ktory som mal uz zarobeny. Bola to zmes Dithane, alebo Ortiva s Actarou. Rajciny sa do vecera pokrutili ale ziju. Chcem sa spytat, mate niekto s tym skusenosti, dostanu sa z toho, vyrastu alebo na vysadenie treba kupit nove? Som si 100% isty ze tam v postrekovej nadobe nebol nikdy ziaden herbicid, len pripravok proti plesni a cicavemu a zravemu skodcovi. Rajciny boli vyberane druhy, tak by mi bolo za nimi velmi luto. Myslel som si ze rastliny su citlive len na zvysky herbicidu, co nebol moj pripad.
|
|
 |
|
 |
 |
|
cechura - (42) - 39.219 (?), 9.5.2013 15:27
Regeneracní schopnost rajčat je myslím vysoká a podle fotek se mi zdají listy v pořádku. Máte je v přepravce, dopřál bych rostlinkám jemnou sprchu odraženou vodou, nechal okapat a někde v polostínu 2 - 3 dny odpočnout. Měly by to rozdýchat. j.c.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
solide - Stříbrný Zahrádkář (415) - 78.100 (?), 9.5.2013 15:41
Dakujem za odpoved, ako dlho bude trvat take spamatanie? Ak sa to podati tak sa rajciny zacnu vyrovnavat? Do pondelka budem badat nejake vysledky?
Ide mi o to aby som dlho necakal a potom uz nebudu na trhu ziadne sadenice a ja budem tento rok bez rajcin -:(
Holt mudry sa uci na chybach inych, ja na svojich -:(
|
|
 |
|
 |
 |
|
cechura - (42) - 39.219 (?), 9.5.2013 15:51
Vaše sazenice by měly směr, kterým mají namířeno ukázat během 12 - 24 hodin zcela jistě. Nedostatku sazeníc na trhu bych se ale neobával, lidi si loňské mrazíky budou jistě pamatovat. Jinak mám cca 50 volných Tornád a cca 200 Perunů. j.c.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 167.53 (?), 9.5.2013 19:15
asi jsem v tomhle divný, ale z principu den starý postřik je pro mne prostě už konečná
jak to vůbec je? fungicidy event. pesticidy?
takový mospilan, ridomil nebo třeba calypso?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |