Je to K.O?

host - 207.90 (?)
23.6.2012 9:29

Jeden pacient, těžký notorický alkoholik v poslední fázi, si zašel do sklepa pro pivo.Jak napotvoru v tom byl organofosfátový postřik... Podrobnosti nechávám na vaší fantazii, ale nepopsané lahvičky s čímkoliv chemickým vylévám. Za takovou mylnou informaci by mě můj asi přizabil a měl by recht. Paní manželko, jak jste dopadla Vy?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4614) - 38.136 (?), 22.6.2012 19:24

Já jsem použil glyfosát na retardaci růstu trávníku /na kousek, co to udělá/, aby se nemusel tak často sekat. Některé glyfosáty to mají v indikaci, jako retardace luk a pastvin v koncentraci nulanulaprd, nemůžu to najít přesně. Ale podařilo se mi trávník zlikvidovat totálně. Stačí fakt trochu.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4614) - 38.136 (?), 22.6.2012 21:18

Našel jsem, je to např. Dominator - půl litru na hektar /10 000 m2/.

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 176.214 (?), 22.6.2012 22:48

Já mám zase zkušenost, takovou, že když jsme stříkali akát glyfosátem, tak než byla plocha hotová, tak už kapalo, a pak se rozpršelo. Vše odešlo na celé postříkané ploše.

Pokud nebyla koncentrace slabá, tak by mohla nastat retardace všecho co jste postříkal. Snad to nedopadne hůře.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 22.6.2012 23:08

Bych si myslel, že rok starý naředěný postřik už nebude účinný. Mám dojem, že v návodu na něčem podobném jsem četl, že po naředění se to má spotřebovat do nějaké celkem krátké doby, protože pak už to nefunguje. A za druhé, že na celou zahradu jste toho měl celkem málo, takže i kdyby to mělo ještě fungovat tak to bude v nedostatečné koncentraci, aby to něco zahubilo.

oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 23.6.2012 7:34

Někde jinde na fóru jsem položil dotaz, jak je to s expirací postřiků, ale bez odezvy to zapadlo. Proto se opakuji, jaké máte zkušenosti s časovou použitelností postřiků, myslím tím pochopitelně nenaředěných.   I.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 242.167 (?), 23.6.2012 8:02

Já osobně žádnou protože rozmíchávám postřiky až před použitím, max. do druhého dne kdy se přesunuji na jiné místo (to je ale vyjímka). Hodně se diskutuje o účincích postřiků a tak proč je ještě "kazit" nějakým uchováváním v rozmíchaném stavu. Špekulovat nad tím zda po aplikaci zabral nebo ne, zda je ještě použitelný atd., proč? Kupuji zásadně taková balení jejichž dávkování vyhovuje mé okamžité spotřebě (práškové), u tekutých je to s injekční stříkakou úplný luxus. Uzátkovanou stříkačku používám v případě potřeby i pro dávkování práškových, jde do celkem dobře, podle stupnice odečtu množství, odsypu a uzavřu pístem a stříkačku i s přípravkem uchovám pro další použití.

host - 216.226 (?), 23.6.2012 10:19

Jestli myslíte postřiky na bázi glyfosfátů, tak účinkují naředěné hodně dlouho, dokonce i ponechané venku a přemrzlé. Osobně vyzkoušeno s rok zapomenutou nádobou s naředěným roundupem.

vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 23.6.2012 12:14

Zkušenosti mám malé, protože chemii používám jen velmi málo. Několik let po expiraci používám Roundup, Starane, Decis, Falcon, Ridomil, Calypso. Vše funguje jak má, možná u Falconu po 2 letech po expiraci pozoruji mírné zhoršení (vyrovnávám o cca 10-20% vyšší koncentrací). Decis a Roundup mám klidně i více než rok naředěný. I malé balení je pro mě většinou příliš velké a vydrží i 5 let. VJK

host - 207.90 (?), 23.6.2012 9:29

Jeden pacient, těžký notorický alkoholik v poslední fázi, si zašel do sklepa pro pivo.Jak napotvoru v tom byl organofosfátový postřik... Podrobnosti nechávám na vaší fantazii, ale nepopsané lahvičky s čímkoliv chemickým vylévám. Za takovou mylnou informaci by mě můj asi přizabil a měl by recht. Paní manželko, jak jste dopadla Vy?

oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 23.6.2012 10:42

Mě tehdy hned napadlo, že bych manželku poslal s kýblem vody a kartáčem vydrhnout všechny rostliny a zahradu, ale nechtěl jsem dráždit. Snad jsou oba vyučeni a ze srdce jim přeju, aby toto "fópá" zůstalo bez následků.  I.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz