Je to K.O?

host - 207.90 (?)
23.6.2012 9:29

Jeden pacient, těžký notorický alkoholik v poslední fázi, si zašel do sklepa pro pivo.Jak napotvoru v tom byl organofosfátový postřik... Podrobnosti nechávám na vaší fantazii, ale nepopsané lahvičky s čímkoliv chemickým vylévám. Za takovou mylnou informaci by mě můj asi přizabil a měl by recht. Paní manželko, jak jste dopadla Vy?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4680) - 38.136 (?), 22.6.2012 19:24

Já jsem použil glyfosát na retardaci růstu trávníku /na kousek, co to udělá/, aby se nemusel tak často sekat. Některé glyfosáty to mají v indikaci, jako retardace luk a pastvin v koncentraci nulanulaprd, nemůžu to najít přesně. Ale podařilo se mi trávník zlikvidovat totálně. Stačí fakt trochu.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4680) - 38.136 (?), 22.6.2012 21:18

Našel jsem, je to např. Dominator - půl litru na hektar /10 000 m2/.

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 176.214 (?), 22.6.2012 22:48

Já mám zase zkušenost, takovou, že když jsme stříkali akát glyfosátem, tak než byla plocha hotová, tak už kapalo, a pak se rozpršelo. Vše odešlo na celé postříkané ploše.

Pokud nebyla koncentrace slabá, tak by mohla nastat retardace všecho co jste postříkal. Snad to nedopadne hůře.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 22.6.2012 23:08

Bych si myslel, že rok starý naředěný postřik už nebude účinný. Mám dojem, že v návodu na něčem podobném jsem četl, že po naředění se to má spotřebovat do nějaké celkem krátké doby, protože pak už to nefunguje. A za druhé, že na celou zahradu jste toho měl celkem málo, takže i kdyby to mělo ještě fungovat tak to bude v nedostatečné koncentraci, aby to něco zahubilo.

oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 23.6.2012 7:34

Někde jinde na fóru jsem položil dotaz, jak je to s expirací postřiků, ale bez odezvy to zapadlo. Proto se opakuji, jaké máte zkušenosti s časovou použitelností postřiků, myslím tím pochopitelně nenaředěných.   I.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 23.6.2012 8:02

Já osobně žádnou protože rozmíchávám postřiky až před použitím, max. do druhého dne kdy se přesunuji na jiné místo (to je ale vyjímka). Hodně se diskutuje o účincích postřiků a tak proč je ještě "kazit" nějakým uchováváním v rozmíchaném stavu. Špekulovat nad tím zda po aplikaci zabral nebo ne, zda je ještě použitelný atd., proč? Kupuji zásadně taková balení jejichž dávkování vyhovuje mé okamžité spotřebě (práškové), u tekutých je to s injekční stříkakou úplný luxus. Uzátkovanou stříkačku používám v případě potřeby i pro dávkování práškových, jde do celkem dobře, podle stupnice odečtu množství, odsypu a uzavřu pístem a stříkačku i s přípravkem uchovám pro další použití.

host - 216.226 (?), 23.6.2012 10:19

Jestli myslíte postřiky na bázi glyfosfátů, tak účinkují naředěné hodně dlouho, dokonce i ponechané venku a přemrzlé. Osobně vyzkoušeno s rok zapomenutou nádobou s naředěným roundupem.

vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 23.6.2012 12:14

Zkušenosti mám malé, protože chemii používám jen velmi málo. Několik let po expiraci používám Roundup, Starane, Decis, Falcon, Ridomil, Calypso. Vše funguje jak má, možná u Falconu po 2 letech po expiraci pozoruji mírné zhoršení (vyrovnávám o cca 10-20% vyšší koncentrací). Decis a Roundup mám klidně i více než rok naředěný. I malé balení je pro mě většinou příliš velké a vydrží i 5 let. VJK

host - 207.90 (?), 23.6.2012 9:29

Jeden pacient, těžký notorický alkoholik v poslední fázi, si zašel do sklepa pro pivo.Jak napotvoru v tom byl organofosfátový postřik... Podrobnosti nechávám na vaší fantazii, ale nepopsané lahvičky s čímkoliv chemickým vylévám. Za takovou mylnou informaci by mě můj asi přizabil a měl by recht. Paní manželko, jak jste dopadla Vy?

oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 23.6.2012 10:42

Mě tehdy hned napadlo, že bych manželku poslal s kýblem vody a kartáčem vydrhnout všechny rostliny a zahradu, ale nechtěl jsem dráždit. Snad jsou oba vyučeni a ze srdce jim přeju, aby toto "fópá" zůstalo bez následků.  I.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz