Zdravím všechny melounáře!
Pěstuju je od svých 12 takže už 10 let ,z počátku s neůspěchy, dnes dosahuju dobrých výsledků.
Mé podmínky na severní moravě 335m.n.m v polních podmínkách z předpěstovaných sazenic, vysazuji podle intuice 1-15květen nechávám si zálohu. Je to loterie, ale každý rok je něco.
Používám už asi 5 let vlastní osivo, melouny jsou drobnější, při vyzrálosti velice sladké: více než brojleři z obchodu, sklízím v září až říjnu, na jedné rostlině urostou zpravidla 2 melouny, spon 50x120. Melouny jako rostliny jsou o dost odolnější vůči plísni než okurky.
Předloni jsem měl dvoje kolečka plodů, v rozmezí 1-4kg/kus
vloni jsem zkoušel u nás přímý! výsev, nic z toho nebylo, zaplodila jen podsadba předpěstovaných rostlin.
ůspěch vidím ve včes předpěstované sadbě, kdy se s ní nemazlím a otužuju, další dost podstatné je zálivková voda, musí být teplá, jinak rostliny chytnou šok a nerostou..ta voda to je alfa a omega, než studenou, tak na stanovišti vůbec nezalívat
moje rada na konec, vypěstujte si vlastní sadbu, na vás zvyklou, v pařeništi a nekupujte vytáhlé a rozmazlené rostliny z rychlíren.
s pozdravem Jaroslav Pavlíček