Je po melounech?

Jerrydecampo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 68.229 (?)
9.2.2009 17:24

Zdravím všechny melounáře!

Pěstuju je od svých 12 takže už 10 let ,z počátku s neůspěchy, dnes dosahuju dobrých výsledků.

Mé podmínky na severní moravě 335m.n.m v polních podmínkách z předpěstovaných sazenic, vysazuji podle intuice 1-15květen nechávám si zálohu. Je to loterie, ale každý rok je něco.

Používám už asi 5 let vlastní osivo, melouny jsou drobnější, při vyzrálosti velice sladké: více než brojleři z obchodu, sklízím v září až říjnu, na jedné rostlině urostou zpravidla 2 melouny, spon 50x120. Melouny jako rostliny jsou o dost odolnější vůči plísni než okurky.

Předloni jsem měl dvoje kolečka plodů, v rozmezí 1-4kg/kus

vloni jsem zkoušel u nás přímý! výsev, nic z toho nebylo, zaplodila jen podsadba předpěstovaných rostlin.

ůspěch vidím ve včes předpěstované sadbě, kdy se s ní nemazlím a otužuju, další dost podstatné je zálivková voda, musí být teplá, jinak rostliny chytnou šok a nerostou..ta voda to je alfa a omega, než studenou, tak na stanovišti vůbec nezalívat

moje rada na konec, vypěstujte si vlastní sadbu, na vás zvyklou, v pařeništi a nekupujte vytáhlé a rozmazlené rostliny z rychlíren.

s pozdravem Jaroslav Pavlíček

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 163.116 (?), 3.9.2008 11:57, zobrazeno: 7466x

Letos jsem poprve zkusila melouny-po přečtení některých příspěvků "takézačátečníků" jsem se musela smát, jak nám to některým "jde" stejně. Vyrostlo mi několik plůdků, největší asi jako pomeranč. To mi nevadí, asi z toho nic nebude, ale nevím proč mi seschla veškerá zelená část rostlin (proto asi nevyrostly větší plody). Zpočátku jsem si myslela, že to tak asi má být, že listy uschnou a melouny budou narůstat (prosím, nesmějte se všichni-jsem naprostý amatér) Ale asi to tak nebude. Je to nějaká plíseň - prosím poraďte, kde se stala chyba. A už to mám "sklízet"? Díky

host - 216.69 (?), 3.9.2008 12:07
No, plíseň...doporučuju koupit si krásný, na středomořském slunci vyzrálý meloun a pochutnat si. Bez postřiku meloun v běžném roce nedopěstujete a s postřikem si můžete koupit lepší. Akorát to není ta legrace.

host - 163.116 (?), 3.9.2008 12:26

Sem si to myslela, koupím si aspoň 3, ale než je sním, tak se s nima vyfotím - ať má rodina radost, jak mi pěkně vyrostly

host - 229.90 (?), 3.9.2008 12:28

Hezkýýý

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 35.177 (?), 3.9.2008 18:53

To jsou opravdu "dost dobrý" nápady. Možná to udělám stejně. M.R.

host - 52.207 (?), 5.9.2008 16:04

:) také jsem začátečník:))) ale max.mají 3-4kg:)) můžu se zeptat který měsíc jste je zasadila? jelikož ted už je jen doba zrání a listy sesychají-tedy pokud to píši správně.Někdy potkám lidi co mi říkají-melouny jsou naprd a pak slyším, že je zasadili v červenci-srpnu...:))) příští rok vím s jistotou, že pod každou roslinku zakopu 2lopaty hnoje a netkaná text.Letos poprvé jen 10 malých jak jsem psala, ale tolik radosti mi udělali:))) Hodně štěstí do příštího roku!!!a hned po zmrzlých nasadte už pěkně napěstované za oknem sazenice a nechte si jich pár v záloze kdyby se nechytli!!!papa

Jerrydecampo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 68.229 (?), 9.2.2009 17:24

Zdravím všechny melounáře!

Pěstuju je od svých 12 takže už 10 let ,z počátku s neůspěchy, dnes dosahuju dobrých výsledků.

Mé podmínky na severní moravě 335m.n.m v polních podmínkách z předpěstovaných sazenic, vysazuji podle intuice 1-15květen nechávám si zálohu. Je to loterie, ale každý rok je něco.

Používám už asi 5 let vlastní osivo, melouny jsou drobnější, při vyzrálosti velice sladké: více než brojleři z obchodu, sklízím v září až říjnu, na jedné rostlině urostou zpravidla 2 melouny, spon 50x120. Melouny jako rostliny jsou o dost odolnější vůči plísni než okurky.

Předloni jsem měl dvoje kolečka plodů, v rozmezí 1-4kg/kus

vloni jsem zkoušel u nás přímý! výsev, nic z toho nebylo, zaplodila jen podsadba předpěstovaných rostlin.

ůspěch vidím ve včes předpěstované sadbě, kdy se s ní nemazlím a otužuju, další dost podstatné je zálivková voda, musí být teplá, jinak rostliny chytnou šok a nerostou..ta voda to je alfa a omega, než studenou, tak na stanovišti vůbec nezalívat

moje rada na konec, vypěstujte si vlastní sadbu, na vás zvyklou, v pařeništi a nekupujte vytáhlé a rozmazlené rostliny z rychlíren.

s pozdravem Jaroslav Pavlíček

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4514:30
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025