|
Jak zpracovat nadbytek salátových okurek
|
|
|
|
host - 51.120 (?) 17.8.2015 1:06
Již čtyři týdny pijeme, během panujících veder, osvěžující okurkovou limonádu. Na internetu více nebo méně podobných receptů:
1. Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na menší kostky, pak ji rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré
2. Do pyré přilijeme 0,5 l perlivé vody a necháme v lednici stát 15 až 20 minut
3. Směs přelijeme přes sítko do džbánu, přidáme šťávu ze dvou limetek a osladíme asi dvěma lžícemi třtinového cukru nebo medem
4. Zamícháme, jednotlivé sklenice limonády servírujeme s ledem, zdobíme kolečky limetky a okurky.
5. Můžeme přidat mátu nebo meduňku, které dodají aroma a ještě více letní svěžesti.
F. Rozkošný
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.130 (?), 10.8.2014 10:53
Tak loni jsem řešila to samé.Okurek salátovek jsem měla dost přes 100kg.Rozdávala jsem, denně saláty, šopáky.Potom jsem našla recept na okurkovou polévku-teplou, né studenou, je fakt dobrá.Zavařovala jsem něco jak čalamádu-jmenovalo se to tuším americká čalamáda-spousta okurek, cibule,koření-ale moc nám to nechutnalo, letos už nebudu dělat.No a nakonec jsem to dělala něco jak lečo -podusila spolu s paprikama, rajčaty,cukínama, cibulí... vše co zahrada dala.A tato směs je výborná pod maso, jako lečo s těstovinami... Letos mám okurek taky přebytek.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.2 (?), 10.8.2014 17:54
Do leča se to opravdu dá - je to neutrální hmota, která přijme chuť rajčat a paprik.
Další možnost je polotovar do bramborového salátu - nakrájím rovnou na kostičky i s mrkví, cibulí a křenem, normálně steriluji jako nakládačky (ale nálev do sklenic nalévám přes sítko, aby v něm už nebylo koření), před použitím jen odstraním kopr a naliji na vařené brambory celý obsah sklenice.
Do třetice - ale to nemám vyzkoušeno: viděla jsem v restauračce nabízet okurkovou limonádu, někomu tam nesli ve sklenici něco velmi zeleného, v horku to může být osvěžující . Hanča
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.120 (?), 17.8.2015 1:06
Již čtyři týdny pijeme, během panujících veder, osvěžující okurkovou limonádu. Na internetu více nebo méně podobných receptů:
1. Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na menší kostky, pak ji rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré
2. Do pyré přilijeme 0,5 l perlivé vody a necháme v lednici stát 15 až 20 minut
3. Směs přelijeme přes sítko do džbánu, přidáme šťávu ze dvou limetek a osladíme asi dvěma lžícemi třtinového cukru nebo medem
4. Zamícháme, jednotlivé sklenice limonády servírujeme s ledem, zdobíme kolečky limetky a okurky.
5. Můžeme přidat mátu nebo meduňku, které dodají aroma a ještě více letní svěžesti.
F. Rozkošný
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|