Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá
|
|
|
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5594) - 242.167 (?) 27.2.2013 18:11
Je potřeba si uvědomit proč ty "složité postupy" vznikají. Není to jen a jen proto, že semena neklíčí? A pokud i šlechtitelé nějaké takové postupy uvádí tak jsou si nejspíše vědomi že se semeny jejich odrůd není něco v pořádku. Mě letos vyklíčilo téměř vše velmi slušně, bohužel některá paprika nebo lilek vůbec. Budu je podsévat už po třetí, vlastní semena klíčí už i za tři dny, podmínky mají ideální, stálé vlhko a teplo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (755) - 243.114 (?), 27.2.2013 19:23
Já nějak nechápu, proč toho pána shazujete. Já si taky myslím, že dělat kouzla se semínky je zbytečné - když normálně vyklíčí v substrátu, fajn, pokud nevyklíčí, tak už je podruhé nekoupím... Zítra vyfotím ty mé chudinky sazeničky, kterým se nedostalo žádné zvláštní péče - byly nasety do substrátu, zality previcurem, misky byly vloženy do minipařeniště aby nevysychaly (kdo to má pořád hlídat), nechala jsem je na podlaze (cca 24,5ºC), docela ve tmě, po vzejití přepikýrovány a dány před balkonové dveře. Nepřisvětluji, nemám žádné odrazové plochy, nejsou nad topením, v místnosti je cca 21,5ºC.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.158 (?), 28.2.2013 6:39
Moc pěkný sazeničky no prostě paráda
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3381) - 5.149 (?), 28.2.2013 7:55
Možná, kdybyste k těm Vašim sazeničkám pi těch 15 °C přidala ty čuribrky (nějakou odrazovou plochu) tak byste je neměla vytáhlé (to je fyzika). Ale pokud Vám nevadí, tak je to čistě Vaše věc.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|