indická okurka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Pepiček - (1), 1.9.2002 15:03, zobrazeno: 47569x
Prosím o radu jak pěstovat indickou okurku, rostlina je už dlouhá více jak 20 metrů a vůbec nenasazuje plody.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host, 1.9.2002 15:35
Když jsem si koupila semínka, také jsem marně sháněla informace, jen jsem si přečetla, že se mají vysazovat na jižní stranu k opoře. Dvě sazenice jsem dala do skleníku, sice mohutně narostly, ale žádné plody na nich nejsou, další jsem dala ven a na té mám 2 plody. Takže zřejmě potřebují sluníčko, oporu a opylování.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 21.243 (?), 28.7.2006 19:24
Dobrý den,
jak se připravuje indická okurka?
Ludmila
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.2 (?), 8.9.2006 11:08
Mně také nenasazovali a ted jedou jak blbý.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.130 (?), 17.9.2006 21:47
My ji máme letos poprvé. Dali jsme jednu do skleníku-tam plody nebyly a druhou ´máme na kompostě a hodně narostla a má spoustu velkých plodů. Nenašla jsem nikde žádný recept, který bych mohla využít.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.113 (?), 13.9.2008 20:42
Já jsem si koupila semínka a zasadila dost pozdě, přesto mi stále kvete a rodí okurky. Nevím kolik jich doroste teď ne podzim, ale jednu jsem už utrhla, a zkusím ji. Dala jsem k rostlině dlouhou tyč, která ale nestačí, a tak se chytá všeho poblíž. A protože se mi zdá, že je moc dlouhá, asi 2-3 m, zaštípla jsem konec aby nerostla dál do výšky. Nevám, ale co kdybyste ji zkrátil o metry, určitš by dala sílu do květů a plodů! Přeju ať se vám to povede! Zdena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.134 (?), 18.9.2008 10:56
Já jsem si koupila Kalabasu asi v květnu, nasela do skleníku a to foliovníku. Plodů má habaděj, ale žádný z nich nedozraje. Když plody dorostou tak do 8cm, žačnou žloutnout a později úplně zhnijí. Chtěla bych se zeptat, zda nemá také někdo podobný problém a jak se to dá řešit, není to třeba způsobené velkou vlhkostí nebo něčím podobný. Děkuji za odpovědi Filipová (nykusa@post.cz)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.253 (?), 12.2.2009 17:20
také jsem koupil kalabasu - indickou okurku, ovšem do skleníku se nemají dávat, neboť jsou opilovány v nočních hodinách, a proto jsou vhodné pouze pro pěstování ve venkovním prostředí, nevím v jaké nadmořské výšce máte zahrádku, ale z mé zkušenosti vy rostli v poloze 550 m nad mořem a to do úctyhodných 85 cm. Žloutnutí vašich plodů je příčinou nedokonalého opilení.
Rada tento rok zkuste je opět vysít jako okurky a zasaďte je ven do půdy s trochou hnoje (stačí pouze občas přidat cererit) a v našich podmínkách je dobré je sklízet v rozmezí 25 až 30 cm dokud jsou měkké a také aby dorůstaly ostatní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.57 (?), 24.2.2009 9:38
Dle mého názoru byste měla zkusit pěstování s oporou, často plody tykvovitých nedozrají kvůli houbovým chorobám, kdy je při kontaktu plodu se zemí vyšší možnost přenosu a navíc dochází k delší době ovlhčení. Podobný problém jsem měl s cuketou na kompostu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|