Pro hosta 76.254: Hokkaida sklízím tehdy, když mají hodně a velmi sytě oranžovou barvu. Na usychání stopky nečekám. Sklizením velkých a hodně sytě oranžových hokkaid výrazně podpořím nárůst hmotnosti dalších, zatím malých hokkaid, která rostou za dozrálým velkým hokkaidem.
Místo problematického skladování můžete hokkaida rozvařit a osolené, s troškou octa zasterilizovat. Tento polotovar je skvělý na okamžité použití do bramborové kaše, nebo na polévku. A to nejen dýňové jako takové, ale i třeba do hrachové s kostičkama uzeného, nebo čočkové, nebo u nás takzvané "červené polévky", což je vlastně boršč, kde je hokkaido místo brambor a tenoučké proužky červené řepy (v případě klasického boršče ji vyvaříme a pak vyhodíme) nahrazují zelí, které tam pak už ale nepřidáváme. Možností je dost a zasterilizování polotovaru z hokkaid tolik práce nepředstavuje.