Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?

kamo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (430) - 147.224 (?)
8.9.2013 21:26

doplatil som na akciovú cenu len 2€ za 40l balenie (zrejme vedeli prečo?...), Mirek, možno majú separovaný kompost pre západ (svoje originálne firemné balenia) a východné krajiny (keď si všimnete popis len v RU,CZ,H,RO,SK,SLO,TR...), narozdiel od iných od 4€...no čo už ja mám z toho poučenie, nikdy predtým som o niečom takom nepočul (zvyšky po herbicidoch v zemine), nikdy som herbicidy nepoužíval ani moji susedia - myslím, že je to zbytočné svinstvo. Zemina skončí v odpade, reklamovať sa to neoplatí, ani neviem, či by to šlo...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

kamo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (430) - 147.224 (?), 8.9.2013 21:26

doplatil som na akciovú cenu len 2€ za 40l balenie (zrejme vedeli prečo?...), Mirek, možno majú separovaný kompost pre západ (svoje originálne firemné balenia) a východné krajiny (keď si všimnete popis len v RU,CZ,H,RO,SK,SLO,TR...), narozdiel od iných od 4€...no čo už ja mám z toho poučenie, nikdy predtým som o niečom takom nepočul (zvyšky po herbicidoch v zemine), nikdy som herbicidy nepoužíval ani moji susedia - myslím, že je to zbytočné svinstvo. Zemina skončí v odpade, reklamovať sa to neoplatí, ani neviem, či by to šlo...

host - 248.87 (?), 8.9.2013 22:59

No jo, ale na obale píší "zemina na květiny", ne "na zeleninu"... Třeba by to kytkám nevadilo, ty se obvykle moc nejí...wink           Lída

host - 248.87 (?), 8.9.2013 23:02

...až teď koukám, že se to už tady psalo, tak se omlouvám...   L.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 133.163 (?), 9.9.2013 7:47

Kytkám by to možná nevadilo, stejně jako nejspíše nevadí výrobci, ale to svinstvo vadí hlavně mi, a to je v tomto případě rozhodující.

kamo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (430) - 147.224 (?), 11.9.2013 22:03

ešte doplním, že v tej zemine som vtedy pri sadení našiel aj cudzorodé veci - ako malé plastové úlomky, aj malý úlomok skla - takže sa s tým kompostom nebabrali a určite sa nejedná o nejaký top quality produkt...

a kto chce mať aspoň nejakú istotu, že ma kvalitný substrát, alebo kompost na pestovanie citlivých plodín (rajčiakov, papriky), mal by si pred zasadením urobiť "hráškový test" - za 2 týždne viete výsledok a nemusíte potom riešiť problémy s deformáciami listov...

len pre zaujímavosť, ak ešte niekto tento substrát má, môže tiež vyskúšať "hráškový test", či to svinstvo je aj v inom baleníwink

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 242.167 (?), 12.9.2013 6:50

Plasty tam samozřejmě budou, protože posečená tráva a bioodpad se háže do kontejnerů v plastových pytlích a těžko je někdo na sběrném dvoře vysypává. Obecní "kompostárny", hromadně budované z dotací EU, rostou jako houby po dešti a surovina, kterou produkují je cenově velmi zajímavá i pro dodavatele tzv. kvalitní zeminy. Moc dlouho to tam neleží, parkrát se to přeháže nakladačem, překatruje na bubnu a expeduje. Doporučuji do takové "kompostárny" nahlídnout a uvidíte jaký bordel se tam z měst a obcí sváží, hned u vchodu sice uvidíte všechny možné certifikáty, kterými se ty tunely honosí, ale to je asi tak vše.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4618) - 38.136 (?), 16.3.2014 21:19

Našel jsem zajímavý odkaz, snad podporuje moji virovou teorii!

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 242.167 (?), 16.3.2014 21:54

Přidám taky nějaký, tady nebo tady (takhle vypadala má rajčata i některé papriky). wink Na Vašem odkazu vypadají květy rajčat relativně dobře, já je měl deformované. Tady ve vyhledávači jsou i snímky poškozených listů révy, stejně takové jsem je měl po aplikaci Banvelu na trávník a pak stačil jen odpar z něj... Používám víceméně stále stejná semena a nepoužívám kupovaný kompost, ani selektivní herbicidy, ani čerstvý koňský hnůj, totální herbicid jen ve velmi omezené míře (tam však poškození vypadá jinak), tyto problémy již nemám.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4618) - 38.136 (?), 16.3.2014 22:38

Já jsem to měl už několikrát také (vloni ne) a vždy to měla třeba jen jedna rostlina z těch mých cca třiceti. Všechny byly na jednom záhonu. Herbicid by jich poškodil více najednou.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 242.167 (?), 16.3.2014 23:03

Já to měl vždy v nějaké "ucelené kolekci" ohraničeného prostoru (použitý kompost u přísad nebo hnůj a kompost ve skleníku), po přesazení na zahradu se rostliny "normalizovaly". A co u Vás, byly rozdíly i v jednotlivých odrůdách (přenos viru semeny) nebo dokonce to bylo v rámci jedné odrůdy? U paprik mi reagovaly jen některé rostliny ve skleníku, bohužel už nemohu sloužit názvy odrůd.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz