Čo sú to za paradajky?
|
|
 |
 |
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?) 19.4.2018 11:45
To je jen konstatování uznejte, že není trhovec jako trhovec. Pro většinu to není celoživotní záliba, ale prostě jen kšeft. Je dobré, že existují lidé jako vy a myslím, že ti, co si jdou na tržnici koupit přísady, by byli nadšení, kdyby jim někdo dokázal fundovaně poradit, ale je to většinou tak, jak píše Gabriela. V rodině sázíme rajčata od nepaměti, já sama 12let a ano, pátrám vždycky po semínkách těch nej rajčat Přesto jsem Marzána objevila teprve před třemi lety, kdy chtěl brácha nějaké rajče na sušení. A zjistili jsme, že se dá využít na leccos
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 72.42 (?), 29.6.2013 13:17, zobrazeno: 11413x
Dobrý deň,vždy som mala svoje priesady paradajok z kupovaných semien F1.
Tohto roku som prvýkrát (asi aj posledný)kúpila priesady na trhu.
Čo je to za sorta?
Rastlina s listami a kvetmi ako paradajka a plody(zatiaľ) ako paprika.
Budú červené?Budú jedlé?A je ich zatiaľ dosť málo na jednu rastlinu.
Ďakujem za každý príspevok k téme.
Gabriela
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.42 (?), 29.6.2013 20:02
Tak som ich tu preštudovala, je tu o nich popísané celkom dosť..divím sa sama sebe, že takú starú svetoznámu "priemyselnú" odrodu doteraz nepoznala .Zas som múdrejšia .Dúfam, že nám budú aspoň kúsok lepšie chutiť ako hypermarketové..
Na budúci rok sa zrejme vrátim k vlastne vypestovaným u nás obľubeným Start F1.A možno si nechám pár semienok s tejto pre mňa novej sorty.
Trhovníkom sa nedá veriť, oni poznajú len Tornádo, ostatné odrody volajú "vysoké" alebo "polovysoké"..
Ďakujem Vám obom za rozšírenie môjho obzoru.
Gabriela
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.99 (?), 19.4.2018 7:51
Mám 45 rokov som trhovník a dá sa mi veriť.
To je urážka.
Pestujem 15 druhov rôznych paradajok a aj paprík robím to od malička a neviem prečo urážate ľudí, krorí sa nadrú na tom aby mali čo najkrajšie výsledky svojej prace a spokojných zákazníkov.
S pozdravom Katarína
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 19.4.2018 11:45
To je jen konstatování uznejte, že není trhovec jako trhovec. Pro většinu to není celoživotní záliba, ale prostě jen kšeft. Je dobré, že existují lidé jako vy a myslím, že ti, co si jdou na tržnici koupit přísady, by byli nadšení, kdyby jim někdo dokázal fundovaně poradit, ale je to většinou tak, jak píše Gabriela. V rodině sázíme rajčata od nepaměti, já sama 12let a ano, pátrám vždycky po semínkách těch nej rajčat Přesto jsem Marzána objevila teprve před třemi lety, kdy chtěl brácha nějaké rajče na sušení. A zjistili jsme, že se dá využít na leccos
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|