Choroba rajciakov
|
|
|
|
|
 |
 |
|
ivast - (4) - 236.9 (?), 16.6.2014 9:48, zobrazeno: 9737x
Dobry den, chcel by som osadenstvo fora poziadat o pomoc s identifikaciou choroby alebo skodcu na rajciakoch, viz prilozene fotky.
Reakcia na rezidua selektivnych pesticidov nie je pravdepodobna: napadnutych mam 10 rastlin rastucich v 5 vedrach, pricom poda v dvoch ma uplne odlisny povod ako v ostatnych troch.
Ak su potrebne nejake doplnujuce informacie, napiste prosim.
Dakujem
i
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
ivast - (4) - 14.132 (?), 16.6.2014 18:22
Nechcem protirecit skusenemu pestovatelovi, ale v troch vedrach je dovezena cernozem, vo dvoch listovka z lesa.
Rastliny v cernozemi prosperovali dobre, v listovke menej, ale v oboch nasadili plody. Potom sa nieco stalo a nove listy sa zacali deformovat a stare krutit a vadnut.
Rajciny su v komunitnej zahrade, okrem mojich vedier sa problem vyskytuje este na jednom zahone, kde su vysadene styri rastliny. Paradajky na ostatnych zahonoch v tej iste navezenej zemine prosperuju bez problemov.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
ivast - (4) - 236.9 (?), 17.6.2014 15:04
Vcera som to bol pozriet a jedna rastlina bola zvadnuta. Stonka asi 10 cm nad podou bola prehnita, viz foto.
Stav ostatnych rastlin zatial nezmeneny...
|
|
 |
|
 |
 |
|
ivast - (4) - 236.9 (?), 17.6.2014 15:06
Jo a este k herbicidom, ako som uz pisal vyssie, rastliny su v meste v komunitnej zahrade, v obytnej zone, takze ziadne herbicidy pouzivane v okoli neprichadzaju do uvahy.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|