Chilli papričky - pěstování v květníku

pavel... - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 19.114 (?)
25.8.2015 21:11

Dostal jsem darem květináč s malými žlutými papričkami které rostou špičkami nahoru. Jsou dlouhé asi dva cm a je jich tam cca 15 ks. Podle mne jsou to ozdobné papričky, ale prý jsou i jedlé a velmi pálí. Máte někdo s takovým druhem zkušenost? Zejména zda jsou opravdu jedlé.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3382) - 5.149 (?), 4.2.2012 18:24

Některé recepty doporučují papriky před plněním spařt, potom naplnit zalít nálevem a sterilovat. Papriky Koral již dlouho nepěstuji, jednou jsem je plnil rozinkami a zaléval nálevem s medem. Za tu práci mně to nestálo.

Ale problém může býtr i v tom, že vaše papriky byly již plně vyzrálé. Já si myslím, že postupem zrání se ztenčuje vrstva dužniny a tvrdne povrch zejména u některých pálivých odrůd papriček. Ale nevím, protože jsem to nikdy nesledoval.

Mr Big

host - 242.125 (?), 31.3.2012 14:58

pro pěstování chilli papriček doporučil vyzkoušet balíček pro pěstováním za oknem

jedná se o osvědčené druhy chilli paprik nízkého vzrůstu, které nevyžadují zásadní péči, takže jejich pěstování zvládne i laik - začátečník :)

Pequin
Pequin

pavel... - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 19.114 (?), 25.8.2015 21:11

Dostal jsem darem květináč s malými žlutými papričkami které rostou špičkami nahoru. Jsou dlouhé asi dva cm a je jich tam cca 15 ks. Podle mne jsou to ozdobné papričky, ale prý jsou i jedlé a velmi pálí. Máte někdo s takovým druhem zkušenost? Zejména zda jsou opravdu jedlé.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz