Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
|
|
host - 172.200 (?), 9.7.2012 13:17
Semena jsem zakoupil v Rakousku v Baumaxu. Pěstuji ji první rok - vzrůstem zatím zaostáva za Hokkaidy, většina plůdků odpadá aniž by vykvetla. Na třech rostlinách je dohromady zatím jen jeden plod, ale teď to vypadá že zašne kvést trochu mohutněji tak uvidíme.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 172.200 (?), 18.7.2012 13:34
Takže ty potvory samy od sebe nechtějí plodit. Malé plůdky ještě před rozkvetením začínají žloutnou a opadávají. Našel jsem ale fígl - květ násilím otevřu a opiluji ručně. Takto se již podařilo "vyrobit" další tři kousky dýní keré začínají růst. Ten první kousek který kupodivu tuto pomoc nepotřeboval je už cca 50cm dlouhý a váhou se bude blížit cca 8 kg.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rettigova - Stříbrný Zahrádkář (160) - 207.90 (?), 3.9.2012 10:53
Tak se mi poprvé od onoho památného prvního příspěvku v r 2009 povedlo koupit, zaset i sklidit - a stojí to za to čekání.Měla 52 cm, vážila 12 kg ještě nemá vytvořenou dutinu, je žluto-oranžová a dá se s ní dělat cokoliv, i jíst za syrova, chutná jako nedozrálý meloun - cantaloupe, co mám vedle. Je to Lungo di Napoli.Obrovské rostliny, na každé 4-5 těchto plodů, zavařovala jsem je na kompot s ananasovým džusem, včera byly v buchtě, před tím jako zelí.Leží to na kuchyńské lince a je kdykoliv k disposici.
Má víc využití než Hokkaido, jsem opravdu překvapená. Vzhledem k tomu, že jsem dýně podsévala jsou kolem ní i jiné druhy - tykev olejná/bezslupková/,takže semeno bude nejisté.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 3.9.2012 20:06
konecne nekdo kdo pochopil jaka tykev je nejlepsi-a je to tak, vsechny Cucurbita moschata, tedy i Lunga di Napoli jsou na pouziti v kuchyni nejlepsi, jedinym minusem je mensi vyuzitelnost na marmeladu-tam jsou skutecne nej ty obri dyne typu Howden, Goliáš apod, z Hokaida mi nechutnala-prilis moucna.
Tip: pokud nechate muskatove dyne dele odlezet-treba po novem roce, budete prekvapena jak radikalne zesladnou!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
rettigova - Stříbrný Zahrádkář (160) - 207.90 (?), 8.9.2012 15:12
Přidáváte do marmelády nějakou tresť? Nedovedu si ji představit vedle meruňkové nebo rybízové.Kompot dochucuji na ananasový, ale džem...
Normálně provařit, přidat cukr a kyselinu a pektin? Děkuji za informaci
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pata - Stříbrný Zahrádkář (109) - 54.252 (?), 20.9.2012 19:01
Tak jsem to letos už s týkvemi zabalil. Teploty v noci se u nás pohybují kolem 3 st. Takže tykve už žádný zázrak neudělají. Jsem spokojený.
Ty zelené jsou Lungy, šedé "Guatemalan blue banana", malé žluté "Melonette", kulaté zeleno-žluté "Olejná", velké oranžové "Orange" a dole na pravo - "Ibiza".
Pavel
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|