A co tento keřík je to nemoc?

host - 52.207 (?)
2.8.2008 13:51

Tak tento rok to doufejme nějak zvládnu a příští rok mrknu na jiné-budu doufat, že než bude zralé druhé rameno, tak první už bude v bříšku:)) a tím to bude lehčí:))asi ne že:)) jinak budu špagátovat.Nikoho nevidím pořád rajčatech jak sebe:))) už si připadám jak cvok:)) Když jsem stříkala proti muškám-nevíte jak dlouho se rajčátka nesmí jíst? obal jsem již vyhodila.Pane jo pěstovat více plodin, tak tak diskuze bude jen o mé zahradě:))) děkuji-ty černé čárky hlídám.Ještě jsem Vám chtěla napsát něco o krtku.Krtek mi docela pomáhá u některých zazenic udělal otvor a já když zalévám tak do té ďoury, alespoň se to dostane blíže ke kořenům a né vedle:)))chacha... asi zase blbost, že krtky pryč...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Ivettt111 - (16) - 52.207 (?), 1.8.2008 13:57, zobrazeno: 30643x

Zdravím-letos jsem se poprve dala do pěstování-nasadila jsem jen tak 70 keříků rajčat bez hnoje jen tak.Koupila jsem bambusové tyče-vím nejsou moc dobré, ale je to začátek-Vše je OK rostou, ale u 2 keříků jsem našla tohle tu černou čárku-myslíte, že jsem je nějak přiškrtila nebo je to nemoc-ale byly vázány jen lehce.Další dotaz dala jsem naprd vázání jak vidíte-musím je znovu dát na tradiční špagát neboť čím více nabírají tím jsou těžké a kloužou udělají břicho a zlomí se.Pokud je uvážu pod trsem rajčat tak okolo 3x tím špagátem nebude to sjíždět a lámat se? nebo dole u stonku u prvního trsu je vážete silněji a pak volněji? moc děkuji za zodpovězení obou dotazů:)) jinak jsou fajn-sic menší bez hnoje, ale dobré-napoprvé:))

Doufám,že to není nějaká nemoc-zatím je to na dvou
Doufám,že to není nějaká nemoc-zatím je to na dvou
Tady je vidět vzadu i to břicho co mi udělají a pak sklouznou dolů:((
Tady je vidět vzadu i to břicho co mi udělají a pak sklouznou dolů:((
Tyhle jsou na druhém políčku kde byl postřik proti mšicím-jsou jak chobotnice a hodně silné
Tyhle jsou na druhém políčku kde byl postřik proti mšicím-jsou jak chobotnice a hodně silné
Také druhé pole-zatím bez problémů-jen se strašně rychle tlačí ven-sázeny byly až měsíc po 1 a jsou 1 od toho postřiku
Také druhé pole-zatím bez problémů-jen se strašně rychle tlačí ven-sázeny byly až měsíc po 1 a jsou 1 od toho postřiku
Bez názvu
Bez názvu

host - 162.128 (?), 1.8.2008 15:40

kupte si spiralove tyce, v tech rostou v pohode. Z bambusek budou vzdycky takto padat. Mozna je lepsi je nechat "zhroucene" nez se je snazit narovnavat, stonky jsou krehke a mohou se vam zlomit. Rekla bach ze cim silnejsi stonek, tim snadnejsi zlomeni... aspon na me plantazi.

To na tom stonku vypada jako zacinajici plisen, a je to asi od toho otlaceni. Mozna bych to vzala preventivne postrikem, podivejte se v zahradnictvi, maji i postriky s kratkou ochrannou lhutou (ochrana lhuta udava dobu po kterou byste nemela plody po postriku jist, pokud nevite).

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 1.8.2008 16:01

Bambusová tyč je asi fakt klouzavá a ta tíha bude sjíždět.Jestli můžu, tak na druhém snímku, ten úvazek bych dala níž pod ten list, aspoň já je tak vyvazuji.

host - 52.207 (?), 1.8.2008 23:27

Takže myslíte, že to není nemoc jen špatně uvázané? dnes jsem byla na zahrádce a dala jsem na ně silnější klasické provazy na 2X volněji asi to bude lepší-ale ještě mě vadí jedna věc máte to taky? některá rajčata jsou na svazečku a rostou místo dolů tak jakoby nahoru a pod tíhou ne že krásně pomalu i stím stonkem padá dolů přirozeně-on se automaticky zlomí:((a je to v čoudu-vždy jak naschvál ten největší trs-ty ostatní automaticky pozvolna jdou s trsem dolů jsou pevné a u stonku-jakože tak patří, ale některé mě štvou-myslela jsem že pomalinku padají dolů elasticky a oni se nalomí a houpou se:((a je konec... stává se Vám to také?nebo je na tyto trsy nějaká finta? jsou takové tenčí-vy máte jistě silné protože hnojíte-já ne, ale dnes jsem si kvůli tomu koupila Cererit-tak uvidíme... ale pořád mě to baví:))

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 1.8.2008 23:48

Paní I.B. - Je vidět, že to děláte s radostí a to je to nejdůležitější!!!  Ale bambusové tyčky jsou opravdu vhodné jen pro kytičky. Pokud se vám zdá, že spirály, které jsou podle mne nejlepší - jako opora na pěstování rajčat, jsou příliš drahé, tak se pokuste sehnat obyčejné armovací tyče do betonu.  Po těch se rostliny svážet (sklouzávat) určitě nebudou.  Zdravím - Daniela.

host - 52.207 (?), 2.8.2008 13:51

Tak tento rok to doufejme nějak zvládnu a příští rok mrknu na jiné-budu doufat, že než bude zralé druhé rameno, tak první už bude v bříšku:)) a tím to bude lehčí:))asi ne že:)) jinak budu špagátovat.Nikoho nevidím pořád rajčatech jak sebe:))) už si připadám jak cvok:)) Když jsem stříkala proti muškám-nevíte jak dlouho se rajčátka nesmí jíst? obal jsem již vyhodila.Pane jo pěstovat více plodin, tak tak diskuze bude jen o mé zahradě:))) děkuji-ty černé čárky hlídám.Ještě jsem Vám chtěla napsát něco o krtku.Krtek mi docela pomáhá u některých zazenic udělal otvor a já když zalévám tak do té ďoury, alespoň se to dostane blíže ke kořenům a né vedle:)))chacha... asi zase blbost, že krtky pryč...

host - 52.207 (?), 2.8.2008 13:56

Prosím, prosim-vyfoťte mi Vaši plantáž i hodně zblízka ať mrknu k těm ramínkům rajčátek:)))

host - 52.207 (?), 2.8.2008 13:58

To bylo na 162 128. Danielce děkuji moooooc za rady:))

host - 169.192 (?), 2.8.2008 18:34

Obávám se, že na prvním a druhém obrázku je plíseň bramborová, pokud to není jen otlak od úvazu. Rád bych se mýlil.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 77.145 (?), 2.8.2008 21:44

Bohužel rovněž bych odhadovala spíš na počínající plíseň. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz