Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za informace.

Vzhledem k tomu, že se mi vyskytla v mnoha dalších kartónech (ale zatím v žádném kelímku a ani u velkých rostlin v plastových květináčích), nebylo v mých silách je všechny přesadit. Sazenice rostou i s houbou. Možná hůř, ale to není průkazné. Když dosypávám, jednoduše vyjmu plodnice i s trochou substrátu pod nimi, dosypu a jede se dál. Dál jsem si všiml, že se většinou nevyskytne u rostlin, které zalévám zespoda. Z toho soudím, že vyžaduje mokrý povrch a že se se možná její výtrusy šíří vzduchem z neznámého zdroje. Největší výskyt jsem zaznamenal v únoru a začátkem března. Je také zajímavé, že se vyskytla mnohem víc u paprik než u rajčat. To ale může být jen shoda okolností a to, že jsem papriky dával dřív.

Mrknu se i na ty ostatní, ale v podstatě to není až tak důležité, když není pro rostliny smrtící. Bez chemie můžu jen rostliny přasazovat nebo houbu vyndat bez přesazení. To dělám a celkem ta sadba rajčat více-méně prosperuje. Samozřejmě, mám tam pár chcípáčků, ale ty zase v naprosté většině houbu nemají. Tam budou příčiny jinde.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika