Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Evi, promiň, že vyrušuju, ale myslím, že jsi do půdy zarývala dusíkaté vápno pro likvidaci té infekce (také hodlám učinit), takže to mohl být docela vydatný zdroj vápníku, i když se dost rychle rozkládá.

Obecně ale souhlasím s tím, že problém je víc v ostatních podmínkách, které ovlivňují schopnost rostlin vápník přijímat. Těch faktorů je hodně. Mně například se neosvědčil dřevěný popel. Myslím si, že obsahuje také příliš mnoho draslíku, který příjem vápníku zhoršuje. Letos jsem díky té infekci neměl tak bujné rostliny, bylo i míň plodů, takže to rostliny utáhly a suchá hniloba (na rozdíl od loňska) ani nevystrčila drápek. Sice zásluhu přičítám těm salátům, které jsem vysadil před rajčata, ale to nejspíš není celá pravda. Loni jsem hnojil jen granulovaným hnojem, letos také cereritem. Moc dusíku taky suché hnilobě nahrává. Atd., atd. Však Ty to víš mnohem líp než já.

Měj se.

Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika