Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

14.11.20 Předevčírem jsem vytrhal všechna rajčata na zahradě. Teploty už se pohybovaly velmi nízko nad nulou, takže už nemělo smysl je tam nechávat, i když zejména řízky byly stále krásně zelené a i kvetly. Dole stále ještě není konec sezóny, zvlášť Nelinka i teď kvete a nasazuje na nové plody. Je tu mnohem tepleji a ona je v lodžii, takže chráněná.
Z 15 semínek v sadbovači jsem jedno vyplavil neznámo kam, takže jsem ho musel doplnit mnohem později. Takže ze 14 kousků mi vyklíčilo zatím 11, které už jsem zasypal výsevním substrátem. Dva Mongolskije Karliky sice jeví známky klíčení, ale po 14 dnech už moc nedoufám. To samé jedna Sophie’s Choice. V tomhle inverzním počasí jsem jim začal i přisvětlovat zdroji o celkovém světelném výkonu 3800 lm při příkonu 38W (6500°K). Vzdálenost zdrojů cca 35 cm. Rostlinky jsou krásně rovné.
Rajčata v chalupě pomalu dozrávají, ale ta prasklá většinou musím vyhodit. Chuťově poklesly tak o dva stupně na 6 – 7. Především ty plísniodolné. Z těch ostatních mi nezbylo téměř nic, i když asi ¼ jsem zachránil a dozrály. U nich byl pokles v chuti dramatičtější, takže je dávám do salátu. Některé prostě uschly. Ty zkusím použít na vaření.
Z paprik už mi zbývají jen 4 poslední plody Jabliny a dva keříky chilli, plné plodů. Také ve východní lodžii.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika