Evi, to sesumírování mi trvalo dva dny (ne, že bych o tom přemýšlel celých 16 hodin za den). Čím větší výběr možností, tím náročnější proces. Ty jsi na tom ještě mnohem hůř.
S otužováním jsem na tom bledě. Buď není počasí, a když vysvitne slunce, nejsem zase doma já. Vůbec je to letos taková divná zima.
Maglia Rosa je heirloom, viď? Už mi došly její semínka, tohle je poslední exemplář, tak si je nesmím zapomenout schovat. Loni vzala díky nákaze za své, neměl jsem z ní ani rajčátko.
Všechna semena jsem vydezinfikoval v hypermanganu, nechal je tam asi půl hodiny (aby se mi nepopletly, použil jsem filtry na kafe, každá odrůda jeden). Tak doufám, že jsem to nepřehnal se sílou roztoku. Kdo jednou zažil infekci, stane se až přeopatrným, však víš. Dezinfikuju úplně všechno, i lopatky mám dvě: jednu na čerstvou hlínu a jednu na tu sterilizovanou.
Kdy tak odhaduješ, že budeš mít první zralá? Já určitě ne před polovinou dubna, díky tomu záměrnému zpomalení. Spíš později.
Měj se.