Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

28.4.19 Na dnešní ráno předpovídali 1°C pro Milešovku, takže jsem včera ohradil svou průzkumnou četu igelitem do výše 1 m. Vršek otevřený, protože na chalupu nemůžu jezdit denně. Nakonec to ale změnili na 3°C. Nechci soudit předčasně, ale asi jsem se unáhlil. Moc neprosperují. Ne, že by hynuly, ale vývoj se určitě značně zpomalil, pokud úplně nezastavil. Utěšuju se tím, že třeba rozvíjejí kořenový systém. Jsou pohnojené do zásoby, takže živiny jim určitě nechybí. Včera odpoledne po dešti byla teplota půdy v 15 cm 13°C, což se mi nezdá příliš nízko. Příští víkend má být také chladný. Doufejme, že to jsou Ledoví muži.

Ke svačině jsem si dal 4 svoje rajčátka. A také jsem provedl nechtěný pokus se semínky belgických Brioso (viz 4.4.), vzatých přímo z plodů. Dal jsem je vykvasit a zapomněl na ně. Kvasily asi 10 dní. Měl jsem za to, že jsou zničená, přesto jsem jich dal 12 do sadbovače (Gramoflor) jen tak pro srandu. Dlouho se nic nedělo, ale pak najednou vyklíčily všechny. Takže soudím, že na rozdíl od Nelinek a Straben nejsou zas až tak raná. Obecně pozoruji, že semínka čerstvě odebraná a vykvašená mají vyšší klíčivost. U mne zatím 100%.

 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika