Milane, myslím, že cesta mať svoje rajčiny po celý rok je ťažko realizovateľná v našich podmienkach. Ale dalo by sa o to pokúsiť aspoň na 10 mesiacov. Výsevy na prvé rýchlené rajčiny by som určite nerobila skorej než v novembri, z nich sa dajú dopestovať zrelé rajčiny koncom marca, možno aj trocha skorej pri prisvetľovaní už v decembri (ja som prisvetľovala až od 4. januára.)Prvé zrelé rajčiny čakám koncom marca, tento raz u Gardenberry F1, Maglii Rose, a možno aj Štart S F1 Pre budúcnosť treba vytipovať vhodné skoré odrody. (Nie vždy DTM uvádzané na obale je pravdivé)
Z vlastnej úrody na jeseň majú niektoré odrody dlhú skladovateľnosť, napr. mnohé typy Ramallet z Mallorcy. Mohli by vydržať aj do konca januára.(určite by boli oveľa chutnejšie, než dozreté zo zelených plodov.) Tento rok ich budem skúšať, podobne ako Vladimír vlani.
Eva T